V nedeljo pečemo: Figov posladek

Sveže fige, polnjene s kozjim sirom in praženimi mandlji, prelite z medom in okrašene s semeni granatnega jabolka.

Objavljeno
03. september 2016 10.23
R. O. K.
R. O. K.
Sestavine:
  • 4 sveže fige
  • 100 g kozjega sira
  • pest mandljev
  • 4 žlice medu
  • semena polovice granatnega jabolka

Priprava:
  1. Sveže fige na hitro oplaknemo pod tekočo vodo in osušimo. Po potrebi jim porežemo peclje in v vsako naredimo dve zarezi, da dobimo četrtine, ki se spodaj še držijo skupaj.
  2. Kozji sir ali kakšen drug mehkejši sir narežemo na manjše koščke.
  3. Mandlje narežemo na lističe in jih v ponvi popečemo, toliko, da zlato porumenijo.
  4. Fige nadevamo s sirom in popečenimi mandlji in vse skupaj polijemo z medom.
  5. Lahko okrasimo še s semeni granat­nega jabolka in ponudimo.