V nedeljo pečemo: Ingverjevi piškoti s čokolado

Fini in preprosti piškoti 
bodo krasna družba 
skodelici toplega
 čaja ali kave.

Objavljeno
26. september 2015 15.52
Peče in fotografira Ana Bulat
Peče in fotografira Ana Bulat

Za 20–25 kosov.

Sestavine:
200 g moke
žlička soda bikarbone
1/3 žličke mletih klinčkov
2 žlički ingverja v prahu
2 ščepa muškatnega oreščka
2 ščepa soli
130 g masla (sobne temperature)
100 g rjavega sladkorja
jajce
žlička sveže naribanega ingverja
2 žlici javorjevega sirupa (lahko med)
žlica olja
80–100 g temne čokolade

Priprava:

Zmešamo moko, sodo bikarbono, mlete klinčke, ingver, muškatni oreš­ček in sol.
Maslo in sladkor stepemo. Dodamo jajce, svež ingver, javorjev sirup in olje. Vmešamo suhe sestavine (moko z dodatki). Zmes bo zelo mehka, zato jo za dobro uro postavimo v hladilnik.
Pripravimo pekač, ga obložimo s peki papirjem. Iz ohlajenega testa delamo za oreh velike kroglice in jih (po želji) povaljamo v rjavem sladkorju. (Potrebne so hitre roke, saj se masa zelo hitro zmehča – vmes jo lahko vrnemo v hladilnik.) Ko jih zlagamo na pekač, puščamo med njimi vsaj 5 cm prostora, saj se med peko precej razlezejo.
Piškote pečemo približno 8–10 minut. Pečene popolnoma ohladimo.
Temno čokolado stopimo in vanjo pomočimo polovičko piškota.