Kocke lahko hranimo v hladilniku več dni. Iz navedenih sestavin jih boste dobili za dva majhna pekača mer 14 x 14 cm. Dober tek!
Sestavine:
200 g polnozrnatih piškotov
4 žlice sladkorja v prahu
80 g masla
100 g arašidovega masla
1/3 žličke vanilje v prahu
pest ali dve rozin
pest ali dve mandljev
čokolada
Priprava:
Pripravimo pekač, ga po dnu namastimo z maslom in čez položimo peki papir, ki naj na dveh koncih gleda ven (tako bomo najlaže dvignili pecivo iz pekača).
Piškote zmeljemo v drobtine, dodamo presejan sladkor v prahu.
V kozici raztopimo maslo in arašidovo maslo ter dodamo vaniljo. V stopljeno zmes vsujemo piškotne drobtine. Dobro premešamo. Zmes nadevamo v pekača in dobro pritisnemo ob dno (lahko si pomagamo z dnom kozarca ali hrbtno stranjo žlice).
Pustimo v hladilniku, da se ohladi in strdi (vsaj 20 minut).
Rozine in mandlje drobno sesekljamo ter jih posujemo na pripravljeno podlago. Čokolado nad paro stalimo in jo prelijemo po sladici.
Postavimo v hladilnik, da se strdi (dobri dve uri).
Narežemo na kocke in postrežemo. Po želji po vrhu posujemo malce grobe soli. Hranimo v hladilniku.