V nedeljo pečemo: Mandljevo- kokosov kolač s čokolado

Sladica z mandlji, kokosom in rozinami.

Objavljeno
12. september 2015 22.21
Peče in fotografira Ana Bulat
Peče in fotografira Ana Bulat

Dodali smo ji temno čokolado kot piko na i. Sočna, preprosta in odličnega okusa. Za pekač premera 19 cm.

Sestavine:
150 g mletih mandljev
60 g kokosa
2 ščepa soli
žlica čičerkine moke (lahko tudi riževe, koruzne)
70 g sladkorja, 3 jajca
1/2 žličke vanilje v prahu ali 2 zavitka vaniljevega sladkorja
110 g masla (stopljenega)
50 g rozin
2–3 žlice ruma
0,5 dl tople vode
žlica sladkorja, žlica ruma
temna čokolada

Priprava:

Pekač namastimo in na dno položimo peki papir.
Rozine stresemo v rum in pustimo stati vsaj pol ure.
V posodi zmešamo mandlje, kokos, sol in čičerkino moko.
Sladkor, vaniljo in jajci stepemo ravno toliko, da začne zmes dobivati svetlo rumeno barvo (približno 2 minuti). Primešamo stopljeno (in ohlajeno) maslo in počasi dodamo suhe sestavine. Vmešamo še rozine in vlijemo v pekač. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija 35–40 minut.
Pečen kolač takoj prelijemo z mešanico vode, sladkorja in ruma. Pustimo, da se vpije in malce ohladi. Po želji prelijemo še s stopljeno čokolado.