Dodali smo ji temno čokolado kot piko na i. Sočna, preprosta in odličnega okusa. Za pekač premera 19 cm.
Sestavine:
150 g mletih mandljev
60 g kokosa
2 ščepa soli
žlica čičerkine moke (lahko tudi riževe, koruzne)
70 g sladkorja, 3 jajca
1/2 žličke vanilje v prahu ali 2 zavitka vaniljevega sladkorja
110 g masla (stopljenega)
50 g rozin
2–3 žlice ruma
0,5 dl tople vode
žlica sladkorja, žlica ruma
temna čokolada
Priprava:
Pekač namastimo in na dno položimo peki papir.
Rozine stresemo v rum in pustimo stati vsaj pol ure.
V posodi zmešamo mandlje, kokos, sol in čičerkino moko.
Sladkor, vaniljo in jajci stepemo ravno toliko, da začne zmes dobivati svetlo rumeno barvo (približno 2 minuti). Primešamo stopljeno (in ohlajeno) maslo in počasi dodamo suhe sestavine. Vmešamo še rozine in vlijemo v pekač. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija 35–40 minut.
Pečen kolač takoj prelijemo z mešanico vode, sladkorja in ruma. Pustimo, da se vpije in malce ohladi. Po želji prelijemo še s stopljeno čokolado.