- 70 g ananasa (kandiranega)
- 70 g temne čokolade (koščki)
- 50 g mandljev
- 100 g masla (sobne temperature)
- 60 g sladkorja
- ½ žličke vanilje v prahu
- jajce
- 2 žlici olja
- 3 žlice jogurta
- 150 g moke (100 g bele, 50 g pirine)
- ½ žličke sode bikarbone
Priprava:
- Pekač namastimo in po dnu obložimo s peki papirjem. Pečico vključimo na 180 stopinj.
- Kandirani ananas in čokolado nasekljamo na manjše koščke. Grobo sesekljamo tudi mandlje.
- Maslo, sladkor in vaniljo penasto stepemo.
- Dodamo jajce, olje in jogurt. Spet premešamo.
- Počasi dodamo moko s sodo bikarbono.
- Na koncu vmešamo še kandirani ananas, čokolado in mandlje.
- Gosto testo nadevamo v pekač, poravnamo in pečemo približno pol ure (z zobotrebcem preverimo, ali je pečeno).
- Ohladimo, narežemo in postrežemo.
Pa dober tek!