V nedeljo pečemo: Narastek z malinami in čokolado

Puhast narastek kot ideja za sladico ali nedeljski zajtrk.

Objavljeno
18. julij 2015 22.44
Ana Bulat
Ana Bulat

Po želji in okusu lahko dodamo več ali manj sladkorja. Pa dober tek!

Sestavine:
150 g skute
2 rumenjaka
žlica sladkorja v prahu
(po želji več)
žlica masla
230 g kuhane prosene kaše
2 beljaka
zavitek vaniljevega sladkorja
80–100 g svežih malin
20–30 g temne ali mlečne čokolade (koščki)

Priprava:

Pekač dobro namastimo.
V posodi zmešamo skuto, rumenjaka, sladkor v prahu in stopljeno maslo. Dodamo proseno kašo in premešamo.
Beljak in vaniljev sladkor stepemo v sneg in ga narahlo vmešamo k proseni kaši.
Polovico zmesi vlijemo v pekač, po njej naložimo polovico malin in posujemo s koščki čokolade. Pokrijemo z drugo polovico zmesi in povrhu posujemo koščke malin.
Pečemo pri 175–180 stopinjah Celzija približno 40–45 minut.
Pečeno malce ohladimo in postrežemo. Narastek tekne tako topel kot hladen.