Po želji in okusu lahko dodamo več ali manj sladkorja. Pa dober tek!
Sestavine:150 g skute
2 rumenjaka
žlica sladkorja v prahu
(po želji več)
žlica masla
230 g kuhane prosene kaše
2 beljaka
zavitek vaniljevega sladkorja
80–100 g svežih malin
20–30 g temne ali mlečne čokolade (koščki)
Priprava:
Pekač dobro namastimo.
V posodi zmešamo skuto, rumenjaka, sladkor v prahu in stopljeno maslo. Dodamo proseno kašo in premešamo.
Beljak in vaniljev sladkor stepemo v sneg in ga narahlo vmešamo k proseni kaši.
Polovico zmesi vlijemo v pekač, po njej naložimo polovico malin in posujemo s koščki čokolade. Pokrijemo z drugo polovico zmesi in povrhu posujemo koščke malin.
Pečemo pri 175–180 stopinjah Celzija približno 40–45 minut.
Pečeno malce ohladimo in postrežemo. Narastek tekne tako topel kot hladen.