Tokrat smo jih združili z lešniki in nastala je preprosta, sočna in okusna sladica.
Sestavine:
zavitek listnatega testa
200 g svežih sliv
zavitek vaniljevega sladkorja
žlica rjavega sladkorja
120 g skute, jajce
4 žlice sladke smetane
3 žlice sladkorja
90–100 g mletih lešnikov
in še
razžvrkljano jajce za premaz
Priprava:
Slive narežemo na manjše koščke in jih zmešamo z vaniljevim in rjavim sladkorjem. Postavimo na stran.
V posebni posodi zmešamo skuto, sladko smetano, sladkor in jajce. Vmešamo mlete lešnike. Če je zmes preveč tekoča, dodamo še žlico, dve lešnikov. Narahlo primešamo slive.
Odvijemo listnato testo in nadev naložimo na eno polovico (po daljši strani). Testo prepognemo in ga pri straneh spodvihamo. Robove še z vilicami stisnemo ob dno pekača. Po vrhu naredimo zarezice in celotno površino na tanko premažemo s stepenim jajcem.
Pečemo pri 200 stopinjah Celzija 25–30 minut. Pečeno malce ohladimo in narežemo na kocke.