V Odprti kuhinji napovedujemo

Priprave za čarobne praznike so že globoko v teku. Jutri v Odprti kuhinji ponujamo ideje za adventne vence, piškote in še kaj.

Objavljeno
27. november 2015 12.33
Posodobljeno
28. november 2015 11.00
A.S.H.
A.S.H.

»Vsak venček je krog in nosi simboliko povezanosti. Zato je najpomembneje, da jih izdelujemo skupaj z nam ljubimi: z otroki, vnuki, s partnerjem, prijatelji ...« je napisala Saša Drobnič Škrjanec, avtorica prečudovitih adventnih venčkov iz te številke. Nekaj receptov zanje boste našli v nedeljski Odprti kuhinji.

Mojca Koman je poleg tedenskega jedilnika, s katerim ves teden hitro in poceni kuhamo obroke za štiričlansko družino, se je tokrat osredotočila tudi na piškote, njihovo pripravo in nas opozorila na nekaj pomembnih dejstev. V prilogi boste našli tudi čudovite recepte zanje.

Da ne bo vse praznično, smo se odpravili tudi v Indijo, no, Indijko Armito je ljubezen pripeljala prav v Ljubljano in zaupala nam je, da indijska hrana sploh ni zapletena za pripravo, še posebej zdaj, ko vse sestavine že najdemo v dobro založenih trgovinah. Štirje odlični recepti so tudi v Odprti kuhinji.

Oglasili pa smo se v letni kuhinji Uroša Slavinca, nekdanjega prvega moža Heliosa, ki je zdaj že skoraj dve leti v pokoju. Upokojitev je bila tudi zanj velika življenjska prelomnica in odvečno energijo je začel usmerjati tudi v kuho. V pripravi katerih jedi najbolj uživa in kaj se kuha v njegovem loncu preberite v nedeljo v prilogi Odprta kuhinja.

Obilo prijaznega branja vam želimo.