»Vsak venček je krog in nosi simboliko povezanosti. Zato je najpomembneje, da jih izdelujemo skupaj z nam ljubimi: z otroki, vnuki, s partnerjem, prijatelji ...« je napisala Saša Drobnič Škrjanec, avtorica prečudovitih adventnih venčkov iz te številke. Nekaj receptov zanje boste našli v nedeljski Odprti kuhinji.
Mojca Koman je poleg tedenskega jedilnika, s katerim ves teden hitro in poceni kuhamo obroke za štiričlansko družino, se je tokrat osredotočila tudi na piškote, njihovo pripravo in nas opozorila na nekaj pomembnih dejstev. V prilogi boste našli tudi čudovite recepte zanje.
Da ne bo vse praznično, smo se odpravili tudi v Indijo, no, Indijko Armito je ljubezen pripeljala prav v Ljubljano in zaupala nam je, da indijska hrana sploh ni zapletena za pripravo, še posebej zdaj, ko vse sestavine že najdemo v dobro založenih trgovinah. Štirje odlični recepti so tudi v Odprti kuhinji.
Oglasili pa smo se v letni kuhinji Uroša Slavinca, nekdanjega prvega moža Heliosa, ki je zdaj že skoraj dve leti v pokoju. Upokojitev je bila tudi zanj velika življenjska prelomnica in odvečno energijo je začel usmerjati tudi v kuho. V pripravi katerih jedi najbolj uživa in kaj se kuha v njegovem loncu preberite v nedeljo v prilogi Odprta kuhinja.
Obilo prijaznega branja vam želimo.