V Odprti kuhinji napovedujemo

Zadnja letošnja številka kulinarične priloge Odprta kuhinja je še posebej praznična. Kako si doma pričarati nekaj snežne beline, kako očarati goste in še veliko več.

Objavljeno
24. december 2015 09.23
Posodobljeno
26. december 2015 09.00
A.S.H.
A.S.H.
V zadnji letošnji številki Odprte kuhinje smo se odpravili do kulinaričnega mojstra, ki je iz masla in sladkorne mase naredil pravo umetnost. Klemen Drole je tako rekoč češnja na torti, je šef kuhinje v hotelu HIT Alpinea v Gozdu - Martuljku. Prijazni velikan s postavo še bolj kontrastno poudarja filigranskost umetnin, ki jih izdeluje iz kuharskih surovin. V Odprti kuhinji preverite, ali QR koda z Albertom Einsteinom, ki je sestavljena iz natančno 12.321 kock mase ticino, deluje.

Saša Drobnič Škrjanec nam vsem želi, da bi imeli v letu 2016 veliko krompirja. Da ne bomo lačni in da bomo imeli srečo, tako kot v cesarstvu Marije Terezije vojaki, ki so, namesto, da bi šli na fronto, branili njive krompirja. Ja, imeli so srečo! Krompir! Receptov ne bo manjkalo, niti tistih posebnih, s sladkim krompirjem. S tem si lahko pričarate tudi zimsklo belino v vašem domu. Kako? Preberite v Odprti kuhinji.

Poprtnik je praznični, obredni kruh osrednje Slovenije. Poznal ga je že Valvasor, najbolj razširjen pa je bil na Dolenjskem, predvsem na območju, kjer so bili doma Trubar, Levstik in Stritar. Da so ga leta 2013 vpisali v Register žive kulturne dediščine, je zaslužna tudi Nada Lunder iz Predstrug, dobitnica številnih priznanj za svoje kruhe, posredovalka te dediščine mladim. Vse o poprtniku, preberite v Odprti kuhinji!

V letu 2016 vam želimo obilo kulinaričnih užitkov, nasmejanih trenutkov ob slastnih grižljajih in dobri družbi ter opažene malenkosti, ki pogrejejo srce! Srečno!