Festival je Kekovo maslo, če se izrazimo v duhu, in s tem ima kar nekaj izkušenj, glede na »njegov« Rock Otočec. Ob njem je Tomaž Kavčič iz restavracije Pri Lojzetu, chef in šef za kulinarični program, ki je pridobil ugledna imena. Emanuele Scarello, Ristorante Agli Amici iz Udin, brata Portinari in Cinzia Boggian iz La Pece, Vicenza, imajo po dve Michelinovi zvezdici, Pasquale Scarallo in Agostino Malapena, Ristorante Palazzo Petrucci iz Neaplja, ter Christian in Manuel Costardi (Christian & Manuel, Hotel Cinzia, Vercelli) pa po eno. Ponudnikov vrhunskih grižljajev bo skupaj 25, med njimi skoraj celoten vrh domačih mojstrov, ob njih pa tudi nekaj manj kot 40 vinarjev.
Originalni koncept, ki uživanju ob hrani in pijači pridružuje tudi glasbo ter užitek ob lepem in kakovostnem je vžgal in vstopnice so praktično razprodane, le v petek bodo na Petrolovih črpalkah in Poštah na voljo še »tolažilne«: 100 ali 200, odvisno od vremena. Trenutno, nam je rekel Kek, nekoliko bolj kaže kaže na kakšno ploho, natančneje pa bo znano v petek, ko se bodo tudi odločili, koliko vstopnic gre še v prodajo. V vsakem primeru bodo v Deželi kozolcev, ki bo ta nenavadni festival gostila, pod streho tako gostinci in ostali »nastopajoči« kot tudi gostje.
Festival se odpre ob 17. uri, za ceno vstopnic pa bo na voljo zastonj pijača do konca, hrana pa med 18.30 in 21.30. Jedli boste pa lahko – plačljivo – tudi izven tega termina, jasno. Za podrobnosti glede prevoza pa poglejte tu.