5 predmetov Mine Fine

Mina Fina je grafična oblikovalka, avtorica celostne podobe zadnjega ljubljanskega grafičnega bienala, grafična umetnica in članica glasbene skupine Your Gay Thoughts.

Objavljeno
27. november 2015 14.16
Smilja Štravs
Smilja Štravs
Zelo rada nosi svoja dioptrijska očala, ki jih kupuje še bolj premišljeno kot nakit. V resnici so prav očala njen nakit, izbiranju primernih okvirjev pa posveti veliko pozornosti. Trenutno ima tri okvirje v vintidž slogu, kupuje pa jih pri svoji stalni »dobaviteljici« Antoniji Hamza, ki vsako nedeljo prodaja na ljubljanskem bolšjem trgu. Za Mino je izbiranje očal že nekakšen obred.

Mina je članica ljubljanske skupine Your Gay Thoughts, ki pa ni le glasbena skupina, temveč bolj avdio-vizualni kolektiv, in prav Mina je odgovorna za videoprojekcije. Za projiciranje videovsebin na koncertih uporablja t. i. midi kontroler, gadget, ki ji delo močno olajša. Poleg vizualne podpore na nastopih svoje skupine, kjer deluje kot vidžej (vidžejing – izvajanje vizualne umetnosti v živo), sodeluje tudi na različnih klubskih dogodkih.

Po poklicu je grafična oblikovalka, zato je njeno osnovno delovno orodje navaden grafitni svinčnik, ki ga lahko razmažeš ali pobrišeš z radirko. S svinčnikom je narisala celostno grafično podobo za letošnji grafični bienale, zanj pa je naredila tudi komplet promocijskih svinčnikov za prodajo v muzejski trgovini MGLC.

S skupino Your Gay Thoughts so septembra kot zmagovalci letošnjega kulturnega evra izdali prvenec The Watercolors, ki je izšel kot prvi album v okviru produkcije Kina Šiška. Mina Fina skrbi tudi za celostno podobo benda in oblikovanje naslovnice LP-plošče je bil eden njenih ljubših letošnjih projektov.

Usnjena torbica, ki posnema športno obliko nahrbtnika, se zdi Mini zelo praktična, saj čuti veliko olajšanje, če ima med sprehodom po mestu obe roki prosti. Avtorica nahrbtnikov je Ada Hamza, ki se je izdelovanja lotila iz lastne potrebe po lahki, zložljivi in modni usnjeni torbi.