Prilagodljivo pohištvo

Studio 3S design

Objavljeno
12. november 2015 16.28
Smilja Štravs, Kult
Smilja Štravs, Kult
Arhitektki Kaja in Lana Strle sta leta 2012 skupaj z mamo ustanovili studio 3S design, ki se ukvarja z arhitekturo, zunanjo in notranjo opremo ter produktnim oblikovanjem. Studio deluje v tesnem sodelovanju z očetovo strojno delavnico in proizvodnjo. Na sejmu Ambient so prvič sodelovali lani, letos pa se na top idejah predstavljata z dvema novima linijama izdelkov, in sicer Steelline sistemi za kuhinje ter Ce-Vi kovinski obešalniki za obleke.

Steelline sistem za kuhinje sestavljajo kovinske plošče, ki jih pričvrstimo na steno, nanjo pa z magneti poljubno pritrdimo vrsto modulnih elementov, ki jih po potrebi prestavljamo. Obešala Ce-Vi so narejena iz ukrivljenih jeklenih cevi različnih oblik, dimenzij in barv, pritrdijo pa se v steno.

Prvi izdelek podjetja 3S design je bil inovativno stojalo za obleke Plutoo. »Na trgu manjka vsestranskih in predvsem uporabnih kosov pohištva, zato sva se s sestro odločili, da v sodelovanju z očetovo kovinarsko delavnico ustvariva linijo kovinskega pohištva,« pravi Lana Strle. Prototipe sta pod imenom Steelline prvič predstavili na top idejah 2014, dober odziv kupcev pa ju je prepričal, da razvoj kovinskega pohištva nadaljujeta.

V podjetju 3S design želijo ustvarjati uporabniku prijazne in funkcionalne izdelke, ki so primerni tudi za manjše prostore, kakršna je večina sodobnih stanovanj. Steelline je linija kovinskega pohištva, ki je zasnovano po načelih minimalističnega in uporabnega dizajna – čiste linije, gladke površine, nevtralne barve in modulna zasnova omogočajo nešteto kombinacij in uporabo v vseh bivalnih in poslovnih prostorih.

Elementi njihovega pohištva so prilagodljivi in kompatibilni z drugimi pohištvenimi sistemi. »Prednost našega podjetja je v tem, da smo združili mladostno inovativnost in tridesetletne izkušnje najinih staršev, ki sta nama posredovala predvsem veliko tehničnega in uporabnega znanja,« pravi Lana. V poslu se jima zdi pomembno tudi povezovanje z drugimi podjetji – za podjetje in salon Feydom sta tako ustvarili linijo drobnega pohištva Steelline posebej za njihove sedežne garniture, povezali pa sta se tudi s salonom Magnet dizajn, kjer so zbrani različni slovenski proizvajalci pohištva. Na sejmu Ambient sodelujeta tudi v arhitekturni svetovalnici za obiskovalce Top arhitekt.