Finalisti za slovenski avto leta 2016: škoda superb, opel astra, mazda CX-3, audi A4 in renault kadjar

Med petimi finalisti bo zmagovalec znan sredi januarja.

Objavljeno
16. december 2015 16.44

Finalisti za slovenski avto leta 2016 so (razvrščeni po številu glasov) škoda superb, opel astra, mazda CX-3, audi A4 in renault kadjar. Tako so odločili glasovi bralcev in poslušalcev, ki so do 15. decembra letos skupno poslali skoraj 37 tisoč glasovnic.

Za slovenski avto leta 2016 so bralci oziroma poslušalci lahko preko dopisnic oziroma elektronskega glasovanja glasovali v Motoreviji, glasilu AMZS, Delu in Nedeljskih novicah, Dnevniku in Nedeljskem dnevniku, Večeru, Avto Magazinu, Valu 202 ter oddaji Avtomobilnost in na spletnem portalu Planet.Siol.net. Letos je bilo sicer moč glasovati za 31 novih modelov

Avtomobil, ki je v glasovanju bralcev in poslušalcev zbral največ točk, bo finalno glasovanje začel s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi in tako vse do petega mesta. Po enakem sistemu bomo pet finalistov ocenili še novinarji sodelujočih medijev in model, ki bo v finalu - potekalo bo sredi januarja - zbral največ točk, bo osvojil naslov slovenski avto leta 2016. Takrat bodo izžrebani tudi nagrajenci.