Nekdanji topgearovec Richard Hammond v nesreči

Po poročanju agencij se je Hammond izognil hujšim poškodbam kljub zmečkanemu avtomobilu, ki je še zagorel.

Objavljeno
10. junij 2017 21.23
Switzerland Richard Hammond
Borut Tavčar
Borut Tavčar

Richard Hammond, zdaj voditelj avtomobilske televizijske oddaje na Amazonu The Grand Tour, se je izognil resnim poškodbam v hudem trčenju med snemanjem nove oddaje v Švici. Ustvarjalci programa so najprej povedali, da so Hammonda s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, ker je imel zdrobljeno koleno.

»Rimac Concept One« električni super avto se je po trčenju spremenil v zvit in počrnjen kup, ki je še zagorel. Ustvarjalci programa so povedali, da je Hammond trčil po tem, ko je končal vzpon na hrib Hemburg na vzhodu Švice. »Richard je bil priseben in je odgovarjal na vprašanja, poleg tega je sam splezal iz avta, še preden se je vozilo vžgalo,« so povedali predstavniki oddaje. »Potem so ga po zraku prepeljali v bolnišnico St. Gallen, kjer so odkrili zlom kolena,« so še razkrili.

V nesrečo ni bil vpleten nihče drug, nihče drug tudi ni poškodovan, vzrok nesreče pa je še predmet preiskave.

47-letni Hammond vodi nov adrenalinsko avtomobilsko oddajo z Jeremyjem Clarksonom and Jamesom Mayem. Ta  trojica je pred časom vodila tudi program Top Gear na BBC.

Top Gear in The Grand Tour trojica. Foto Press release

Clarkson je tvitnil, da je bila Hammondova nesreča »najhujša, kar sem jih kdaj koli videl in tudi najbolj strah zbujajoča, a neverjetno, videti je, da je Richard večinoma v redu«.

pred 11 leti je  Hammond utrpel poškodbo možganov, ko se je zaletel z vozilom na raketni pogon, kar so snemali za oddajo Top Gear. Skušal je podreti Britanski hitrostni rekord na tleh. V Top Gear se je vrnil po več mesecih okrevanja.

Hammond in May sta odšla iz Top Geara potem, ko je bil Clarkson odpuščen, saj je med snemanjem udaril producenta oddaje. Vsi trije so podpisali pogodbo z Amazonom za oddajo The Grand Tour. Zdaj snemajo drugo sezono.