Novosti jubilejnega Intermota

Kölnska razstava motociklov in spremljajoče opreme Intermot, ki letos praznuje 50. obletnico, danes zapira vrata.

Objavljeno
03. oktober 2014 13.31
Stand: VICTORY, Produktgruppe: Motorräder, Halle 6
Bl. Ko., Na kolesih
Bl. Ko., Na kolesih

Industrija je na sejmu predstavila številne novosti – tako nove dvokolesnike (in štirikolesnike) kot novo motoristično opremo – za prihodnjo motoristično sezono, a nekatere znamke svoje ase še skrivajo v rokavu čakajoč na milansko Eicmo, ki letos obeležuje stoletnico.

Začnimo s slovenskim proizvajalcem izpušnih sistemov Akrapovič. Njegov šef Igor Akrapovič je pokazal prototip revolucionarne oblike dušilca. Domači BMW je svetu predstavil goli R1200 R in športni potovalnik R1200 RS, ki ju žene že znani vodno hlajeni dvovaljni bokser, ter čistokrvnega športnika S1000 RR, ki zdaj razvije 146 kW moči. Ducati je pripeljal v Köln novega scramblerja, ki ga žene 803-kubični zračno hlajeni dvovaljnik s približno 55 kW. Pri Hondi so na oder postavili cestno zasnovan potovalni enduro VFR 800 X crossrunner in 125-kubični skuter forza za urbane potepe.

 

Kawasaki je Intermot izkoristil za svetovno premiero strupene ninje H2 s skoraj 300 KM (221 kW), ki pa je namenjena le za dirkališče – civilno različico pričakujemo v Milanu. Posodobili in olepšali so tudi versysa 1000. Verjetno najmočnejši potovalni enduro so pripravili pri KTM – 1290 super adventure ima kar 118 kW moči in 150 Nm navora, pa tudi obilo elektronike za krotenje. Suzuki je nastopil z novim potovalno usmerjenim V-stromom 650 in slečenim GSX-S 1000.

 

Pri Yamahi so pogledali v prihodnost s trikolesnim prototipom enduro motocikla, poimenovanim 01GEN. Pokazali pa so tudi cenovno dostopno izvedenko MT-07 Moto Cage, ki jo zaokroži Akrapovičev izpuh. Švicarski Quadro je javnost presenetil s prvi serijskim štirikolesnim skuterjem quadro4, ki naj bi ga lahko vozili z B kategorijo, na trgu pa bo maja 2015.