Tudi odsev časov, ki so že v preteklosti

Veliko tistega, kar je na ogled na 63. mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfuru, ki za vsakdanje obiskovalce danes odpira svoja vrata, je nastalo v časih, ko o sedanji gospodarski krizi ni bilo ne duha ne sluha.

Objavljeno
18. september 2009 21.25
Gašper Boncelj, Željo Purgar
Gašper Boncelj, Željo Purgar
Frankfurt - Frankfurtski avtomobilski salon je vedno izjemno obiskan že v prvih dveh dneh, rezerviranih za predstavnike medijev. Novinarjev vseh vrst in veliko takšnih, ki postanejo sedma sila le zato, da se lahko čimprej zrinejo čim bliže bleščeče zloščeni pločevini, je bilo toliko kot nikjer drugje. Letos je bil utrip nekako akademski, nekateri bi rekli, da že skoraj klavrn. Morda pa bodo vsakdanji obiskovalci, za katere so se vrata izjemno razsežnega razstavišča v mestu ob nič pretirano vabljivi Majni odprla prav danes in bodo odprta vse do prihodnje nedelje, 27. septembra, vse skupaj videli in občutili drugače. Kakorkoli že, veliko tistega, kar je letos na ogled na IAA, je nastalo v časih, ko o sedanji gospodarski krizi ni bilo ne duha ne sluha. Je mogoče, da letošnja velika predstava v Frankfurtu ne odraža realnega stanja v avtomobilski industriji? Tudi.

Opel astra

Verjetno je nova opel astra eden najpomembnejših modelov tokratne frankfurtske razstave. Gre za šesto generacijo avtomobila, ki je kruh in maslo znamke iz Rüsselsheima in usodnega pomena za njeno prihodnost, ko bo delovala pod okriljem skupine Magna. Astra povzema precej slogovnih potez po večji in precejkrat nagrajeni insignii, podobno velja za posamezne opremske elemente. Med mogočimi dodatki omenjajo tudi spredaj nameščeno kamero, ki bo prepoznavala prometne znake. Astra se najprej razkriva kot petvratna kombilimuzina, ki jo odlikujeta napredno prilagodljivo podvozje ter možnost izbire med osmimi pogonskimi agregati, za katere trdijo, da imajo v povprečju za 12 odstotkov manjšo porabo. V Sloveniji jo bodo začeli prodajati januarja 2010. Opel, ki se zdaj predstavlja le še skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall, je na razstavni prostor postavil tudi ampero, električni avtomobil s podaljšanim dosegom, ki naj bi ga za proizvodnjo pripravili do konca leta 2011.

Hyundai ix35

Manjši športni terenci, ki ob medosni razdalji 2640mmmeri v dolžino 4410 mm, v širino 1820mmin v višino 1660 mm, je evropska različica prejšnji mesec v Koreji prvič uradno predstavljenega novega rodu hyundaia tucsona. Poleg številnih tehničnih novosti uvaja novinec nov hišni oblikovalski slog. Kot je za še vedno priljubljene SUV značilno, ima večji odmik od tal, kar mu omogoča vožnjo tudi zunaj asfaltiranega cestnega omrežja. Sedalna površina sedežev je privzdignjena, kar lajša vstopanje in izstopanje, hkrati pa veča preglednost. Kupci bodo prihodnje leto, ko bo stekla prodaja, lahko izbirali med dvema bencinskima in dvema dizelskima motorjema. Bencinski štirivaljnik z delovno prostornino 1,6 litra, katerega tehničnih podatkov še niso objavili, se postavlja z neposrednim vbrizgom goriva. Dvolitrski štirivaljnik doseže 120 kW (163 KM), dizla z enako delovno prostornino pa 100 kW (136 KM) oziroma 135 kW (184 KM).

Peugeot 5008

V koncernu PSA je v teh težkih časih očitno prenehal veljati nekdanji gentelmanski dogovor, da si Peugoet in Citroën ne konkurirata z vsemi modeli. Posebno enoprostorci so bili dolgo rezervirani za Citroën, zdaj pa se zdi novi peugeot 5008 neposredna konkurenca Citro ënovemu picassu C4, vsekakor pa tudi drugim, recimo renaultu grand scenicu ali novemu fordu grand C-maxu. Peugeot 5008, ki po številčni oznaki spominja na nekdanjega karavana 505, je pripravljen na konstrukcijski osnovi modelov 308 in 3008, v dolžino meri 453 cm. Mogoča je pet- ali sedemsedežna izvedba, v drugem primeru je seveda v tretji vrsti manj prostora kot v drugi, obe pa je mogoče podreti v ravno dno, s čimer nastane zelo zajeten prtljažnik. Novost prispe k nam v začetku prihodnjega leta. Peugeot je imel na svojem razstavnem prostoru tudi električni model iOn, ki je preoblečeni mitsubishi i-miev. Ta bo naprodaj konec prihodnjega leta.

Saab 9-5

Verjetno je ni znamke, ki je kdaj tako dolgo in tako željno čakala na pravo novost, kot to velja za švedski Saab. Njegov novi in najbolj reprezentativni model saab 9-5 bo končno zamenjal ostarelega predhodnika, ki je bil na trgu skoraj 12 let. Hkrati naj bi seveda v dobrem zaznamoval nov začetek znamke, ki bo po obdobju nesrečnega zavetja pri General Motorsu odslej delovala pod okriljem švedske družbe Koenigsegg in morda še kakšnega tretjega investitorja. Saab 9-5 je po trditvah Saabovih predstavnikov najnaprednejši model, ki so ga kdaj izdelali, oblikovno pa se zgleduje po študiji aero x in Saabovi letalski dediščini. Saab 9-5 bo na voljo s tremi turbo becinskimi stroji (1,6, 2,0, 2,8 litra) in z dvolitrskim turbodizlom, dosegljiv bo verjetno tudi s pogonom na vsa štiri kolesa. Začetek prodaje načrtujejo za prihodnje leto, videli bomo, kako bo glede na lastniške spremembe tekla pri nas.

Volkswagen golf variant

Volkswagen je med množičnimi modeli na svojem razstavnem prostoru pokazal predvsem različne nove karoserijske podizvedbe že znanih avtomobilov. Poleg trivratnega pola smo si lahko ogledali kombijevskega golfa, ki še naprej nosi ime variant. Z zadnje strani je skoraj enak, kot je bil v tej izvedbi prejšnji model, na voljo pa bo z vsemi motorji, kot jih poznamo pri osnovnem modelu. Tudi velikost avtomobila in prtljažnika ni bistveno spremenjena. Golf je tako kot polo in passat predstavljen še v skrajno varčni dizelski izvedbi bluemotion, ki ima porabo 3,8 litra na 100 kilometrov; na drugi strani pa je golf R, najmočnejša izvedba tega modela doslej. Še dodatno naviti dvolitrski turbo motor (TSI) z močjo 199 kW (270 KM) požene golfa, ki ima pogon na vsa štiri kolesa, z mesta do 100 km/h v 5,7 sekunde. Največja hitrost je omejena na 250 km/h. Pri nas bo naprodaj še pred koncem leta.


Bentley mulsanne


Novost v ponudbi prestižne otoške znamke v lasti Volkswagna naj bi dokazala, da se dejavnost Bentleyja začne tam, kjer se konča dejavnost drugih znamk koncerna. Kljub temu da se imenuje enako kot velika hišna limuzina iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, želijo v angleškem Crewu z imenom seči v veliko bolj oddaljeno zgodovino znamke, saj so ga izbrali zato, ker je bil mulsanne legendarni bentley iz leta 1930, ki ga je gnal osemlitrski motor. Pri novincu je v nosu osemvaljnik z delovno prostornino 6750 kubičnih centimetrov, ki mu do največje moči 377 kW (512 KM) in največjega navora 1020 Nm pomagata dva turbinska polnilnika. Proti zadnjemu kolesnemu paru se moč in navor prenašata prek osemstopenjskega samodejnega menjalnika. Limuzina, ki stoji na 20-palčnih kolesih, z merami pnevmatik 265/45, mogoče si je omisliti tudi 21-palčna, meri v dolžino 5575 mm, v širino 1926 mm in v višino 1526 mm. K izjemni prostornosti prestižne kabine pripomore tudi 3266-milimetrska medosna razdalja.


Več v sobotni prilogi Na kolesih!