Volvova študija kupeja

Napoved novega oblikovalskega sloga švedske znamke.

Objavljeno
29. avgust 2013 15.11
G. B., Na kolesih
G. B., Na kolesih

Švedski avtomobilski proizvajalec Volvo bo na prihajajoči razstavi v Frankfurtu prikazal študijo z imenom volvo coupe concept. Gre za prvi rezultat njihovegaq novega vodje oblikovanja, Thomasa Ingenlatha, napoveduje pa  spremenjen oblikovalski slog znamke. V njem naj bi bilo po drugi strani moč prepoznati tudi kako potezo nekdanjega Volvovega modela P 1800.

Izdelek je pripravljen na novi velikostno prilagodljivi prilagodljivi vozni osnovi SPA, poganja pa ga hibridni sklop, ki je kombinacija 2-litrskega bencinskega in električnega motorja. S te osnove bo kot prvi dejanski proizvodni model prihodnje leto na ceste pripeljal novi veliki športni terenec volvo XC 90, prav priprava tokratnega študijskega kupeja pa naj bi pričala, da je s skupne osnove moč pripraviti tudi nekaj povsem drugegam, npr. manjšega kupeja. Pri Volvu za zdaj sicer ne govorijo, če je kupe tudi v bližnjih proizvodnih načrtih.

Njihovi doslej zadnji model tega karoserijskega tipa je bil volvo C70, ki so ga pred leti zamenjali s kupe kabrioletom, a je bil letos ukinjen tudi slednji.