Barbra Streisand - šest desetletij rekordov

Barbra Streisand je z izdajo najnovejšega albuma Partnerji dosegla še en rekord.

Objavljeno
27. september 2014 16.27
Delo
Delo

Barbra Streisand, nepogrešljivo ime v zabavni glasbeni industriji zadnjih desetletij, je z izdajo najnovejšega albuma Partnerji dosegla še en rekord, ki mu ni para: postala je edina pevka, katere albumi se že šesto desetletje uvrščajo na prvo mesto lestvic priljubljenosti in prodaje. Album Partnerji se je v prvem tednu prodal v kar 196.000 izvodih in uvrstil 72-letno pevko med najbolj uspešne pevce v ameriški zgodovini.

V svoji dolgi pevski karieri se Barbra Streisand lahko pohvali z osmimi nagradami grammy, dvema oskarjema (za najboljšo pesem in za najboljšo igralko), petimi nagradami emmy in tudi eno nagrado tony. Z vsemi temi nagradami je ena od redkih članic kluba Egot, to je peščice tistih, ki so prejeli vse te naštete nagrade. Legendarna pevka, ki se je izkazala tudi kot dobra filmska igralka (kar petkrat je bila nominirana za oskarja), je v svoji dolgi pevski karieri prodala več kot 71,5 milijona albumov v ZDA in 254 milijonov še drugje po svetu.

Rodila se je v newyorškem Brooklynu v judovski družini, materi pevki, ki se je preživljala kot tajnica v šoli, in očetu, srednješolskemu profesorju. Že pri sedmih letih se je s petjem in igranjem izkazala v nastopih v šolskih predstavah, pri trinajstih letih pa je posnela prvo ploščo v studiu Nola Recordings v New Yorku. Da bi s petjem in igranjem poskusila uspeti tudi profesionalno, kar je bila njena želja od otroških let, pa so ji vsi odsvetovali, češ da s svojo zunanjostjo nima nikakršnega upanja na uspeh. Toda danes slovita pevka je svoje pege in kljukast nos znala poudariti kot posebnost, ki ji je celo pomagala izstopati iz množice.