George 
Clooney oddan

Ameriški filmski igralec bo vzel britansko-libanonsko lepotico Amal Alamuddin.

Objavljeno
27. september 2014 15.56
ITALY-US-BRITAIN-PEOPLE-WEDDING-CLOONEY
Delo
Delo

Zdaj ni več dvoma, v ponedeljek, 29. septembra, se bo v Benetkah poročil eden najbolj zaželenih samcev, ameriški filmski igralec George Clooney (53). Vzel bo britansko-libanonsko lepotico Amal Alamuddin; 36-letnica je odvetnica, specializirana za človekove pravice. Ker beneške mestne oblasti pričakujejo veliko gnečo, bodo za javnost celo zaprli območje v okolici mestne hiše.

Seveda bo ponedeljkov »da« - poročni obred bo vodil nekdanji rimski župan Walter Veltroni, ki je tudi dober Clooneyjev prijatelj - zgolj sklepno dejanje poročnih dogodkov, ki se bodo vrstili ta konec tedna. Glavni poročni sprejem bo že danes v luksuznem hotelu Aman Canal Grande, ki premore kar sedem zvezdic. Svatje bodo z vsega sveta, med drugim Angelina Jolie, Brad Pitt, Matt Damon in Cindy Crawford.

George je bil že enkrat poročen. Leta 1989 je stopil v zakon z igralko Talio Balsam in se ločil leta 1993. Za eksotično lepotico Amal pa bo to prva zakonska izkušnja. Zanimivo je, da bodo vse poročne stroške pokrili nevestini starši, kar je že vzbudilo precejšnje zanimanje med opravljivimi mediji.

Dvakratni dobitnik oskarja je zasnubil Amal aprila letos, par pa sta postala nekaj mesecev pred tem oziroma konec lanskega leta. Lahko bi rekli, da je nazadnje le dobil pravo, saj je londonska odvetnica zelo samostojna in ni le ena izmed mnogih, ki so zgolj poslušale praviloma precej starejšega Georgea.

Clooney je začel več kot uspešno igralsko pot v zdravniški TV-nadaljevanki v drugi polovici 90. let. Prvega oskarja je prejel za najboljšo stransko vlogo v filmu Siriana leta 2005, drugega pa kot producent filma Argo za najboljši film leta 2013.

Ni pa znan le po filmski dejavnosti, saj je od leta 2008 tudi mirovni ambasador Združenih narodov, med drugim se je zavzel za reševanje konflikta v Darfurju in zbiral je sredstva za žrtve potresa na Haitiju leta 2010.