Houston, imamo film

Na velika platna prihaja film o življenju Whitney Houston, eni najbolj razvpitih in najuspešnejših pevk v zgodovini.

Objavljeno
19. april 2017 14.45
press*Whitney Houston
G. K.
G. K.
O ameriški pevki in igralki, filmski producentki Whitney Houston javnost ve veliko. O njenem seganju po zvezdah in o njenem padcu v pekel. Zdaj na dan prihaja še dokumentarni film v režiji Nicka Broomfielda in Rudija Dolezala z naslovom Can I be me.

Film bo prikazoval pevkin siloviti vzpon in odstrl tančico s prizorov njenega zasebnega življenja, prepolnega ljubezenskih afer, škandalov. Ena največjih zvezdnic, pevka R & B, soula in popa, kdo ne pozna njenih uspešnic How Will I know, Saving All My Love for You, I Will Always Love You, je rušila rekorde in se vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov kot največkrat nagrajena pevka. Prodala je skoraj 200 milijonov plošč, odlikovali so jo s šestimi gremiji, dvema emmyjema in 31 billboardi. Svet jo pomni tudi po filmski vlogi v Telesnem stražarju s Kevinom Costnerjem.

A njena kariera, dokumentarec bo poleg prizorov iz pevkinega vsakdanjika postregel s pogovori z njenimi sodelavci in prijatelji ter koncertnimi šovi, je začela strmo padati. Čeprav je večina njenih pesmi govorila o ljubezni, ji v realnosti ni šlo, z možem Bobbyjem Brownom sta se ločila leta 2007, vzrok zvezdničinega propada pa je bila predvsem zasvojenost z mamili. V kadi hotelske sobe na Beverly Hillsu so jo našli mrtvo februarja 2012, umrla je domnevno zaradi utopitve, smrt je bila povezana s kokainom in srčno boleznijo. Niti njena hči Bobbi Kristina Brown ni ušla uroku, nekaj let za materjo je umrla v podobnih okoliščinah. Broomfiled je aboniran na podobne filme, preden je želel dognati vzroke za propad Whitney Houston, je med drugimi posnel dokumentarce o Kurtu Cobainu, Sarah Palin, pokojnih raperjih 2pacu in Biggieju Smallsu. Whitneyjini sorodniki in prijatelji so projektu nasprotovali in k bojkotu javno pozivali, a režiser je projekt speljal. Korektno, kolikor naj bi bilo v njegovih močeh. Na festivalu Tribeca bodo lahko o tem presojali že konec aprila.