Letalo med pristajanjem zadelo divje prašiče

Incident se je zgodil v mestu Jabalpur, ko je čreda približno 30 do 40 divjih prašičev zasedla stezo v času pristajanja letala.

Objavljeno
05. december 2015 11.45
Mumbai - Potniki na indijskem letalu so doživeli precejšen šok, ko je njihovo letalo po pristanku zapeljalo s pristajalne steze, ker je zadelo čredo divjih prašičev. Bizarni incident se je zgodil v petek v mestu Jabalpur, ko je čreda približno 30 do 40 divjih prašičev zasedla stezo v času pristajanja letala družbe Spicejet iz Mumbaija.

»Pilot je izgubil nadzor nad letalom, zaradi česar je zavilo s steze,« je predstavnik letalske družbe povedal za indijski časnik Hindustan Times. Nihče od 49 potnikov ali štirih članov posadke k sreči ni bil ranjen. Je pa življenje izgubilo sedem divjih prašičev, letalo pa je utrpelo škodo na podvozju.

Pripetljaj na letališču je opozoril na vprašanje varnosti na indijskih letališčih po več primerih, v katerih so divje živali zasedle vzletno-pristajalne steze. V enem od tovrstnih incidentov je letalo s 140 potniki med vzletom zadelo celo bivola, piše STA.