Od jutranje telovadbe do delavnic in predstavitve knjig

Jutri bo v knjižici Otona Župančiča predstavitev knjige Zgodovina zdravstva, v sredo v hiši EU telovdba za zlato generacijo, v četrtek delavnica...

Objavljeno
05. marec 2018 15.33
Hiša evropske unije. Ljubljana, 2. marec 2018 [Hiša evropske unije,hiše,stavbe,Ljubljana]
Silva Čeh
Silva Čeh

V Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani pripravljajo dogodek za zlato generacijo – jutranjo telovadbo. Napovedujejo, da bo to koristno gibanje potekalo v sredo, 7. marca 2018, med 9.00 in 10.00. Telovadba je prilagojena skupini, poteka ob umirjeni glasbi ter vključuje elemente joge, pilatesa in tai chi. Po telovadbi napovedujejo še zdrav prigrizek, nato pa ogled razstave Doživi Evropo v Hiši EU in klepet. Na to telovadbo (brezplačno) se je treba prijaviti: ali izpolnite spletni obrazec http://bit.ly/jutranjatelovadba_EU ali pa s klicem na 041 550 076 (Tjaša Božič). Za vsa vprašanja so na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. – do torka 6. marca 2018.


Za dobro počutje zaposlenih

Na delavnici Zavzeti ASI (Aktivno staranje delovne sile) s podnaslovom Kadrovska funkcija: iz operativne v strateško bodo govorili o pomembnosti zavedanja počutja zaposlenih na delovnem mestu, kako odpraviti slabe navade, predstavili bodo dobro prakse korporativnega velnesa v NLB, pomen starejših zaposlenih za vzdrževanje delovne klime in prenosa izkušenj, napoveduje Javni štipendijski, razvojni sklad. Delavnica bo v četrtek v Portorožu, brezplačana, nanjo se je treba prijaviti do torka (do jutri), prijavnica je objavljena na spletni strani sklada.


Zgodovina zdravstva

V knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani bo jutri (v torek, 6. marca) predstavitev knjige Zgodovina zdravstva. Gre za enciklopedično spisano monografijo, ki zapolnjuje vrzel v slovenski zgodovini medicine, zdravstva in farmacije.

To je delo dr. Zvonke Zupanič Slavec, zdravnice in zgodovinarke medicine z ljubljanske medicinske fakultete, ki tako ohranja zanamcem izjemen trud zdravstvenega osebja in celotne družbe za reševanje življenj in izboljšanje zdravstvenega stanja.

Prva knjiga je naslovljena »Medicina skozi čas, javno zdravstvo in farmacija«, druga »Kirurške stroke, ginekologija in porodništvo«, tretja pa »Internistične stroke, psihiatrija, zobozdravstvo«, ki bo izšla prihodnje leto.


Narediti vse, da bi preprečili raka 

Letošnji teden boja proti raku poteka pod geslom »Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku«. Organizatorji današnje tiskovne konference, Zveza slovenskih društev za boj proti raku in Onkološki inštitut Ljubljana, želijo poudariti, kako zelo pomembna je preventiva raka. Če bi se upoštevalo priporočila evropskega kodeksa proti raku, bi se lahko breme raka zmanjšalo za 30 do 50 odstotkov. Ciljne skupine (dijake in zaposlene v zavodih in podjetjih) bodo opolnomočili, da bodo nasvete udejanili v vsakdanjem življenju in naredili vse, kar je mogoče, da bi preprečili ali čim prej odkrili bolezen. Projekt vodi omenjena zveza v sodelovanju z onkološkim inštitutom in ministrstvom za zdravje.