Opazili smo: Donald Trump #covfefe

Ameriški predsednik je objavil tvit z zanimivo pravopisno napako, nato pa čez noč postal vir zabave na internetu.

Objavljeno
31. maj 2017 13.28
Ro. Ko.
Ro. Ko.

Ameriški predsednik Donald Trump je objavil tvit s pravopisno napako, ki je čez noč postal vir zabave na internetu. Tvit in predsednik. 

Beseda covfefe je nesmisel, bi si pa upali trditi, da je v resnici nameravali zapisati »coverage«. Da je imel predsednik prehitre prste, so še hitreje opazili uporabniki twitterja in v naglici delili njegovo objavo. Po skoraj 130.000 takšnih delitvah in nekaj urah pozneje je Trump izjavo pravkar preklical tako, da jo je izbrisal, jo pa še vedno vidite na zgornjem posnetku.

Zbrali smo nekaj odzivov na #covfefe:


Pa še to: mediji so včeraj objavili novico, da je več kot polovica Trumpovih sledilcev lažnih. Takšen izsledek ni nič presenetljivega, saj so lažni uporabniki pogosti »uporabniki« družbenih omrežij. Tako kot lažne novice.

*

Stališča, zapisana v rubriki Opazili smo, ki ima plemenit namen širiti satirične vesti, nujno ne odražajo stališča uredništva. Oziroma ga, ko gre za občutljive (teme), skoraj nikoli ne. Namenjena je zgolj bralcem z usnjenim želodcem, vsem drugim pa priporočamo, da jo konzumirajo z izdatno mero previdnosti in skepse. Najbolj občutljivim bralcem se za morebitne neželene stranske učinke, kakršni so stres, povišan krvni tlak, zariplost in znojenje, iskreno opravičujemo.