Opazili smo ... špiclja!

Korumpirani politik že ve, kdo je najnevarnejša grožnja svobodni družbi − novinarji vendar!

Objavljeno
28. januar 2015 08.57
jsu_jansa
Delo.si
Delo.si

Zaradi korupcije obsojeni prvak največje opozicijske stranke očitno res ne more iz svoje kože. Apliciranje preverjenih metod diskreditacije pravih in namišljenih sovragov na sodobna družbena omrežja mu je že dolgo tega postalo hobi in tokrat se je na muhi njegovega čivka znašel novinar RTV Erik Valenčič oziroma, po Janševo, »potencialni terorist Erik Valenčič«.

Novinar javne radiotelevizije, ki ga je SDS bržkone uvrstila na seznam svojih sovražnikov zaradi razkrivanja povezav te stranke z neonacističnimi skrajneži (v tej luči še posebno zbode v oči, da se je Janša odločil svoj tvit objaviti prav na mednarodni dan boja proti žrtvam holokavsta), bi, kakor nas je opozoril bralec, lahko imel zaradi politikove zlonamerne provokacije zaradi potencialne pozornosti varnostnih služb »hudo neprijetne posledice«.

A naj ga pomirimo: tajni agenti si ob iskanju teroristov vzamejo čas tudi za identificiranje drugih zvrsti »lumpov«, med katere nedvomno spadajo tudi politiki, obsojeni zaradi korupcije v orožarskih poslih. Kredibilnost takšne vrste špicljev pa je običajno močno dvomljiva.