Šesterica Izraelcev plavala od Cipra do Izraela

Moški, stari od 42 do 66 let, so za razdaljo 380 kilometrov potrebovali šest dni.

Objavljeno
11. oktober 2014 18.58
SWIMMING/ISRAEL
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Tel Aviv − Šesterica Izraelcev je postavila nov rekord v plavanju, saj so preplavali razdaljo 380 kilometrov od Cipra do Izraela, piše Slovenska tiskovna agencija. Moški, stari od 42 do 66 let, so za podvig, ki so ga začeli v ciprskem letovišču Pafos, potrebovali šest dni.

Izraelci so želeli podreti rekord skupine Američanov, ki so preplavali 366 kilometrov, in to jim je, kot kaže tudi uspelo. Amaterske plavalce, ki so se na podvig pripravljali leto dni, je spremljala ladja, s katere so poskrbeli za dokaze za Guinnessovo knjigo rekordov. Plavali so podnevi in ponoči v enournih izmenah, pri čemer je bil eden od plavalcev vedno v vodi, ostali pa so počivali, piše STA.

Rekord so poskušali podreti že lani, vendar so morali na polovici poti plavanje prekiniti zaradi nevihte. Tokrat so jim poleg meduz, radovednih delfinov in mrzlega morja − plavali so namreč brez neoprena − največ težav povzročale plavajoče plastične vrečke.

»Plavanje med plastičnimi vrečkami je ponižujoče in nevzdržno. Morje bi moralo biti sveto za vse in ohranjeno za vse,« je po prihodu v pristanišče Rišon LeCion južno od Tel Aviva povedal eden plavalcev.