Svet so ljudje: Adventno darilo

Britanska kraljevska hiša je objavila fotografiji šestmesečne princese Charlotte

Objavljeno
30. november 2015 16.56
Matija Grah
Matija Grah

Princ William in vojvodinja Kate sta številnim britanskim rojalistom v prvem adventnem tednu poklonila presenetljivo darilo: objavila sta dve novi fotografiji njune hčerkice princese Charlotte. Na obeh fotografijah sedi šetmesečna princesa na karirastem naslonjaču, v oblekici z belim ovratnikom in roza jopici. Na prvi se razposajeno igra s plišastim kužkom, na drugi zasanjano zre v daljavo.

Fotografiji sta nastali nedavno in sicer na podeželskem posestvu princa Williama in Kate Anmer Haal na vzhodu Anglije. Na tem posestvu družina, katere četrti član je še dveletni George, preživi večino časa.

Kakšen je bil motiv za nenadejano objavo obeh fotografij? Uradna razlaga britanske kraljeve hiše pravi, da sta se modrokrvna starša s fotografijama zahvalila za obilico dobrih želja, ki sta jih prejela od privržencev monarhije po rojstvu princese 2. maja letos. Neuradno pa je mogoče izvedeti, da sta bili fotografiji mišljeni tudi kot zahvala medijem, ki mlade družine ta čas ne nadlegujejo in jo puščajo bolj ali manj pri miru.

Fotografiji predstavljata najnovejši javni nastop male princese, ki bo zdaj zdaj napolnila sedem mesecev. Nazadnje se je princesa, katere polno ime je Charlotte Elizabeth Diana, v javnosti pokazala julija, ko so jo krstili. Princesa Charlotte je četrta v vrsti za nasledstvo britanske krone: prvi je njen dedek Charles, drugi njen oče William, tretji starejši brat George, nato je na vrsti ona.