Svet so ljudje: Potrdil okužbo z virusom HIV

Charlie Sheen je razkril, da je že več kot štiri leta okužen z virusom HIV.

Objavljeno
17. november 2015 17.01
Ju. K., zunanja politika
Ju. K., zunanja politika

Charlie Sheen, razvpiti holivudski igralec in zvezda filmov Wall Street ter Vod smrti (angl.: Platoon), je med nastopom na ameriški televiziji NBC spregovoril o svojem zdravju in potrdil ugibanja, ki so se v ponedeljek s svetlobno hitrostjo razširila po družbenih omrežjih. Sheen, nekoč eden najbolje plačanih televizijskih igralcev v ZDA, katerega odvisnost od trdih drog je dolgo polnila naslovnice ameriških medijev, je v intervjuju razkril, da je že več kot štiri leta okužen z virusom HIV.

Priznal je, da bolezni ne more več skrivati in zatrdil, da je tistim, ki so vedeli za njegovo skrivnost, v zadnjih letih plačal na milijone dolarjev podkupnin, da o njej ne bi spregovorili. »Ustaviti moram te silovite napade in [razščistiti] polresnice,« je dejal.

Sheen je podrobno spregovoril o razočaranju, ki ga je čutil, ko je krogu bližnjih prijateljev in znancev razkril svojo okužbo z boleznijo, ti pa so njegovo zaupanje kasneje izkoristili za izsiljevanje. Igralec je dejal, da ne čuti nikakršne stigme zaradi svoje diagnoze, hkrati pa zatrdil, da sta jeza in sramota, ki ju je še do nedavnega čutil, predstavljali glavni vzrok njegovih težav z mamili in alkoholom.

O Sheenovem zdravstvenem stanju so prvi ugibali novinarji tabloida National Inquirer, NBC pa je vse do intervjuja vztrajno molčala o podrobnostih tistega, o čemer je Sheen hotel spregovoriti. 50-letni sin igralca Martina Sheena je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja zaslovel z vlogami v holivudskih blokbusterjih. Toda daleč največji uspeh je dosegel sredi prejšnjega desetletja, in sicer z glavno vlogo v televizijski nadaljevanki Dva moža in pol. Na vrhuncu kariere je Sheen za vsako posneto epizodo prejel 1,8 milijona dolarjev plačila, dokler se leta 2013 njegovo sodelovanje z ustvarjalci serije ni nenadoma končalo. Sheen je čez noč ostal brez službe, menda zaradi kombinacije zlorabe mamil, nepredvidljivega obnašanja in težavnega zasebnega življenja.

»Mislim, da sem se danes končno osvobodil iz zapora,« je med nastopom opisal svoje občutke.