Svet so ljudje: Deppovo najtemnejše obdobje

Igralec Johnny Depp je nedavno javno povedal, kako je leta 2007 trepetal za zdravje hčerke.

Objavljeno
27. november 2015 16.04
L. P.
L. P.
Ameriški igralec Johnny Depp je ta teden v priljubljeni pogovorni oddaji Graham Norton Show, ki jo ob četrtkih zvečer predvaja britanska televizija BBC, prvič za javnost podrobneje spregovoril o najtemačnejšem obdobju svojega življenja.

Obudil je spomin na leto 2007, ko je, oblečen kot kapitan Jack Sparrow iz filma Pirati s Karibov, vsak dan skupaj s tedanjo partnerico in materjo njegovih dveh otrok, francosko pevko Vanesso Paradis, obiskoval v bolnišnici hčerko Lily-Rose. Tedaj je bila stara sedem let, zdravili pa so jo zaradi hude infekcije, ki je povzročila okvaro ledvic.

»To je bilo najtemnejše obdobje mojega življenja. Po drugi strani pa tudi največje darilo. Kot kapitan Sparrow sem nastopal pred hčerko in drugimi obolelimi otroki ter jim poskušal privabiti nasmeh na usta.«

Depp je k povedanemu dodal, da so odtlej obiski bolnih otrok in nastopi pomemben del njegovega delovanja. Če mu jih uspe razvedriti, da oni in njihovi starši vsaj za trenutek pozabijo na bolezen, je to zanj največje plačilo.

Depp se je otroški bolnišnici Great Ormond Street v Londonu, ki mu je ozdravila hčerko Lily-Rose, zahvalil leta 2008 z donacijo dveh milijonov dolarjev. Televizijsko izpoved je 52-letni Johnny Depp zaokrožil s priznanjem, da Lily-Rose, ki je letos stara 16 let, enako kot 13-letnega sina Jacka, podpira v delovanju, ki sta si ga ali si ga še bosta izbrala. Na prvem mestu je po njegovem mnenju predvsem zaupanje med starši in otroci. To mu, kot je dejal, dobro uspeva, saj mu je hči zaupala svoj pogled na istospolno partnestvo veliko prej, preden je postala eden najbolj znanih obrazov velike kampanje, ki s fotografijami promovira različnost istospolnih skupnosti.

Kako je trepetal za zdravje hčerke, je Depp javno razkril le dan po objavi seznama letošnjih 15 najmanj donosnih filmov z najbolj slavnimi igralskimi imeni. Ameriška revija Forbes je Deppov film Mortdecai na lestvici »puranov«, torej poražencev, uvrstila na 10. mesto. Producenti so namreč v film vložili 60 milijonov dolarjev, a vložka niso pokrili, saj jim je predvajanje navrglo le 47,3 milijonov dolarjev.