Svet so ljudje: K nam so jo privabile človeške ribice

Helga Piaget, vodja PassionSea, bo posnela reportažo o  človeških ribicah v Postojnski jami.

Objavljeno
29. julij 2016 16.55
S. R. P.
S. R. P.


V torek bo Postojnska jama razgrnila svoje bogastvo posebni gostji. Obiskala jo bo Helga Piaget (na fotografiji s hčerko Fiono), nekdanja žena lastnika in direktorja slovite švicarske znamke ur in nakita Piaget ter družinska prijateljica monaškega princa, sicer pa je dejavna kot vodja mednarodno priznane neprofitne okoljevarstvene organizacije PassionSea, ki jo precej podpira Fundacija princa Alberta II. iz Monaka.

Prav ta vloga bo Helgo Piaget in njeno organizacijo, ki se pojavlja kot stranski del programa na različnih zvezdniško najbolj izpostavljenih dogodkih, pripeljala v Postojnsko jamo. Po zvezdah beneškega filmskega festivala, blišču filmskega dogajanja v Cannesu in po perspektivnih filmskih ustvarjalcih tudi iz nekomercialnih krogov, zbranih na festivalu v Torontu, je njeno pozornost tokrat pritegnila naša človeška ribica.

Z obiskom želi opozoriti na pomen varovanja in ohranjanja čistih voda in okolja na splošno. Z opozorili o pomenu čiste vode in njene ogroženosti se obrača predvsem na otroke. Zato ima med »ambasadorkama« čiste vode hčerki monaškega princa pa tudi njena otroka, ki sta že odrasla, sta vključena v dejavnost njene organizacije PassionSea. Ta spodbuja učenje otrok o pomembnosti čistih voda z razvijanjem in izvajanjem posebnega šolskega programa, ki vključuje predvsem umetniško ustvarjanje.

Helga Piaget tokrat upa, da bo prav primer človeških ribic, ki za preživetje poleg jamskega okolja potrebujejo čisto vodo, spodbudil otroke po svetu, da bodo tudi, ko bodo odrasli, poskušali kar največ prispevati k ohranjanju čiste vode. Postojnski jami bo podarila belo zastavo, simbol najčistejše vode. Ob tej priložnosti bo za organizacijo PassionSea posnela tudi reportažo.