Svet so ljudje: Moj ljubi je 20 let mlajši – pa kaj?

Avstralsko glasbenico Kylie Minogue vznemirjajo mediji, ki njenega občutno mlajšega partnerja obkladajo z vzdevkom "toyboy".

Objavljeno
14. december 2015 14.16
M. Gr.
M. Gr.
Besedo toyboy (v približku: fant-igračka ali fant za zabavo) bi najraje izbrisala s tega sveta, pravi Kylie Minogue, avstralska pevka popa, avtorica besedil, modna oblikovalka ter filmska in televizijska igralka, ki je zdaj zaljubljena v igralca Joshua Sasse. Izstopajoče pri tem je, da ima njen izbranec vsega 28 let. Resnici na ljubo to za Hollywood niti ni ne vem kako neobičajno. Nasprotno, občutno mlajši moški so med hollywoodskimi zvezdnicami v zadnjem obdobju postali tako rekoč modni trend.

Ko je Kylie Minogue obelodanila svojo najbolj znano pesem, je štela rosnih devetnajst let. Daljnega 29. decembra 1987 je svetu predstavila pesem I Should Be So Lucky, osrednjo skladbo z njenega debitantskega albuma Kylie. Oba, tako omenjeni singl kakor album prvenec sta zasedla prvo mesto na britanski pop lestvici. Danes je stara 47 let in končno spet srečno zaljubljena.

Svojo najnovejšo ljubezen, igralca Joshua Sasse, je Kylie Minogue, ki je v otroštvu zaslovela s filmsko vlogo v avstralski telenoveli Sosedje, srečala šele pred tremi meseci. Spoznala sta se med snemanjem ameriške nadaljevanke Galavant. Odtlej, pripoveduje Kylie Minogue, je svet postal naravnost čudovit: »V moji glavi neprestano žvrgolijo ptički«.

Obstaja samo en problem: izbranec je dvajset let mlajši kot ona. Natančneje, Joshua Sasse se je rodil natanko dvajset dni pred dnem, ko je Kylie Minogue objavila svoj najuspešnejši hit. Zato iz dna srca sovraži, da časopisi pišejo o njem kot o toyboyu, kot o mlajšem moškem, ki si ga zrela ženska omisli za zabavo.

»Besedo toyboy bi najraje izbrisala iz tega sveta,« pripoveduje Kylie Minogue, ki je doslej prodala več kot 68 milijonov izvodov singlov in albumov. »Magari z avtobombo. Ta izraz kratko malo ne opisuje naju dveh, pri nama so stvari drugačne,« zatrjuje najbolje prodajana samostojna ustvarjalka v avstralski zgodovini, ki je leta 2011 za svoje ozaveščanje javnosti o raku na prsih prejela častni doktorat britanske univerze Anglie Ruskin. Njen partner Joshua Sasse, ki je sin pesnika, pravi, da na začetku sploh ni vedel, kdo je Kylie Minogue. »Popkultura me nikoli ni kaj prida zanimala,« dodaja.

Druge slavne ženske niso tako občutljive za vzdevke, s katerimi mediji obkladajo njihove veliko mlajše moške. Ni znano, denimo, da bi se zaradi tega vznemirjala 42-letna Heidi Klum, katere partner Vito Schnabel šteje 29 let.