Svet so ljudje: Sedmi Rocky pripravljen na pohod

Sylvester Stallone v novem filmu z naslovom Creed igra glavno vlogo, a scenarija zanj tokrat ni napisal.

Objavljeno
13. november 2015 16.59
ACAPULCO, MEXICO - JANUARY 25: Sylvester Stallone is interviewed before attending a private dinner to celebrate the 9th Annual Acapulco Film Festival on January 25, 2014 in Acapulco, Mexico. (Photo by Steve Jennings/Getty Images for Leisure Opportunities)
L. P., Znanost
L. P., Znanost

Ameriški igralec, scenarist in režiser Sylvester Stallone, ki je poleti dopolnil 69 let, je posnel že sedmi film iz serije Rocky. Creed, kot se imenuje novi akcijski film o boksarju Rockyju Balboi, bodo v ameriških kinematografih začeli predvajati 25. novembra.

Stallone je leta 1976 posnel prvega Rockyja in zanj napisal tudi scenarij. Istega leta so ga kot scenarista in igralca nominirali za enega glavnih favoritov za oskarja, kar se je pred njim zgodilo samo dvema slavnima igralcema – Charlieju Chaplinu in Orsonu Wellsu.

Film Creed je še pred začetkom predvajanja vzbudil veliko medijsko pozornost, med drugim zato, ker scenarija zanj ni napisal Stallone kot za prejšnjih šest iz serije Rocky, ampak mladi, komaj 29-letni Ryan Coogler. Zgodbo je iz delavskega razreda belcev v Filadelfiji preselil v afroameriško sosesko s poudarkom na življenju mladih, rojenih tik pred letom 2000. Stallonu se je Coogler sam ponudil kot scenarist in režiser kmalu zatem, ko je leta 2013 na festivalu neodvisnega filma prejel nagrado občinstva za svoj prvenec Fruitvale Station. Creed je kljub novemu scenaristu ohranil prepoznavni lik starega Rockyja, ki se mora kot po navadi izkazati z boksarskimi veščinami, toda celotna filmska pripoved menda izžareva duha današnjega časa.

»Na Rockyja je moral pogledati nekdo z mlajšimi očmi. Svet se namreč radikalno spreminja, ni več tako naiven, kot je bil takrat, ko sem še sam pisal scenarij zanj. Zato sem angažiral Cooglerja,« je v intervjuju za Wall Street Journal povedal Sylvester Stallone.

O govoricah, da se pripravlja na snemanje novega filma iz kultne serije Rambo, ki mu je podobno kot Rocky prinesel svetovno slavo, pa je novinarju dejal: »Takole med nama – nisem prepričan, da zmorem še enega Ramba.«