Svet so ljudje: slovo od golfa

Eden najboljših golfistov na svetu Tiger Woods se po dvajsetih letih pripravlja na slovo od golfa.

Objavljeno
04. december 2015 17.08


Slab mesec pred dopolnjenim 40. letom starosti (rojstni dan ima 30. decembra) se Tiger Woods, eden najboljših golfistov vseh časov, poslavlja od golfa. Šport, ki mu je prinesel svetovno slavo in bajne zaslužke, mu je tako zelo prizadel hrbtenico, da skoraj ni pričakovati, da bi ga lahko na golfišču znova videli v tekmovalni vlogi.

»Nimam pojma in tudi moj kirurg in fizioterapevt mi ne znata povedati,« je pred dnevi odgovoril na vprašanje novinarjev, ali in kdaj ga bo spet videti na golfu. »Najbolj me muči negotovost, da ni mogoče vsaj malo predvideti, kaj se bo zgodilo,« je priznal do nedavnega številka ena med svetovnimi golfisti.

Golfa ni igral že od avgusta, ko je bil že tretjič operiran na hrbtenici; kirurgi so mu opravili tako imenovano mikrodiscektomijo. Na precej otožni novinarski konferenci na Bahamih, kjer je Woods častni pokrovitelj dobrodelne prireditve Hero World Challenge, je 14-kratni svetovni prvak potožil, da ga čaka še dolgotrajna rehabilitacija. Trenutno se ne more niti skloniti niti brcniti žoge svojima otrokoma, osemletni Sam in šestletnemu Charlieju.

»Pohvalim se lahko le z igranjem videoigric,« je potožil. »Te mi zdaj zapolnjujejo čas. Na srečo sem v zadnjih dvajsetih letih v golfu dosegel ogromno, tako da z umikom ne bom veliko izgubil.«

S temi besedami je tako prvič dopustil možnost, da v golfu zanj morda ni več prihodnosti. Še pred tedni o tem ni hotel niti slišati, kaj šele, da bi življenje brez golfa načrtoval. Kljub temu pa je privolil, da bo kot pomočnik kapetana sodeloval na Ryderjevem pokalu prihodnje leto.