Svet so ljudje: zaradi lova ji grozi zapor

Theresa Vail, nekdanji Miss Kansasa in gostiteljici resničnostne oddaje Brez meja, zaradi ponaredka datuma na dovoljenju za odstrel medveda grozi zapor.

Objavljeno
11. december 2015 16.21
S. R. P.
S. R. P.
Nekdanja Miss Kansasa, 25-letna Theresa Vail, narednica v ameriški vojski in navdušena lovska športnica, sicer pa znana predvsem kot gostiteljica oddaje Limitless na ameriški televiziji Outdoor Channel, se utegne znajti v zaporu. Priljubljena lepotica je znana po poskusih preseganja mej v resničnostnih TV oddajah z zgovornim naslovom Brez meja. A kot kaže, je v oddaji, ki jo je pripravljala maja letos na Aljaski, vendarle segla predaleč.

Pred dnevi so jo na Aljaski obtožili, da je nezakonito ustrelila severnoameriškega medveda in za povrh še poneverila dokument. V zvezi z obema obtožbama jo čaka zaslišanje v sredo. Če bo obtožba obveljala, lepotici grozi denarna kazen do 10.000 dolarjev in zapor do enega leta.

In kaj se je dogajalo med snemanjem Brez meja, da so se na njeno voditeljico zgrnile te obtožbe? V oddaji so nameravali prikazati lov na severnoameriškega medveda. Vailova je pred lovom in pred snemanjem oddaje dobila vsa potrebna dovoljenja za ulov enega medveda. Medveda, velikega samca, je kmalu izsledila in ga tudi ustrelila, a ga je krogla samo oplazila. Ko mu je hotela zadati usodni strel, pa je krogla namesto njega zadela medvedjo samico v njegovi bližini. Pred ekipo sta tako obležala dva medveda, dovoljenje pa so imeli le za enega.

Da bi se izognili težavam, je Theresa Vail s sodelavcema po zračnem kurirju zaprosila za še eno dovoljenje za odstrel; in ko so ga prejeli, so na njem ponaredili datum izdaje. Prav ta ponareditev datuma pa jih zdaj utegne spraviti za zapahe.

»Zelo obžalujem, da sem po nenamerni ustrelitvi medvedke poslušala povsem neprimeren nasvet, naj zadevo prikrijemo,« skesano priznava lepotica. Outdoor Channel je oddajo o lovu na severnoameriškega medveda, ki so jo takrat kljub vsemu posneli, zdaj umaknil iz svojega programa.