Poletov potep: Z makadamkarji skozi džunglo. Kočevski rog

Neskončne makadamske poti s klanci in spusti vred, neskončna globina gozda z vsemi skrivnostmi vred in pragozd ob balanci.

Objavljeno
16. november 2015 12.09
Miroslav Braco Cvjetičanin, Polet O2
Miroslav Braco Cvjetičanin, Polet O2
Kolesarski kombi je drugačen od vseh drugih avtomobilov. To je res. V tem, ki je peljal proti Kočevju, sem bil s človekom, ki je dirkal na Touru, Giru, Vuelti, olimpijskih igrah, svetovnih prvenstvih in ... Danes prodaja najboljšo kolesarsko opremo. Zraven njega, kot kopilot, je sedel človek, ki mu lahko rečemo boter sodobne rekreacije na Slovenskem, ob meni žurnalist iz Nizozemske, ki se je zaljubil v Štajerko in pristal v Ljubljani. Jaz sem jaz.

V Kočevju so nas čakali še trije, dva Janeza in Tine. Prvi Janez je policaj in je bil lepo naprošen, da če nas že vabi na kolesarjenje po Kočevskem rogu, naj s sabo vzame tudi pištolo. »V Kočevju lahko vidite vse, samo medveda ne!« Kako ne? Mar niso medvedi v Kočevju že tako socializirani, da jih človek lahko sreča že, ko na Bazi 20 pobirajo parkirnino? »Ne, tukaj medveda nismo videli že več kot deset let.«

O poteh, domačinih, okolici, vzponih in padcih v Kočevskem rogu, si preberite na tej povezavi rekreacijskega mesta Polet O2!