Poletov recept: Zajtrk v ponvi ali Shakshuka

Zajtrk ali malica za dušo s poceni in lahko dostopnimi sestavinami, s katerimi lahko dosežete nepredstavljivo dober okus.

Objavljeno
25. november 2015 12.15
Prepričan sem, da ste nekateri že slišali in okusili to prečudovito in barvito jed, tisti, ki to še niste, pa verjamem, da odslej ne bo več tako. Shakshuka je tradicionalna mediteranska jed s tunizijskimi koreninami. Beseda »shakshuka« v arabščini pomeni »mešanica«. V osnovi gre za jed s paradižniki in poširanimii jajci, ki jo pripravimo v ponvi in iz nje, s svežim kruhom seveda, na koncu pomažemo vse do zadnje kapljice. Shakshuka je, kot pravijo, eden izmed temeljev maroške, alžirske, tunizijske in egipčanske kuhinje.

Obrok za dušo, ki si ga lahko privoščite za zajtrk ali malico, je pa tudi odličen regeneracijski obrok po zahtevni vadbi. Priprava nam bo vzela vsega 30 minut.

Recept za čudovito shakshuko, ki vam bo polepšala dan, si preberite na tej povezavi spletne strani Polet O2!