Predstavitvena informacija

Telovadba doma za zaposlene ženske in mame

Ste prezaposlena mama, ki si zaradi napornega delovnika in skrbi za otroke ne vzame urice zase?

Objavljeno
25. september 2020 15.45
Posodobljeno
25. september 2020 15.45
Fitnes si ustvarite kar doma in telovadite takrat, ko otrok spi. FOTO: Hervis
Za zdravo fit telo in pomirjen um vam priporočamo, da se telovadbe lotite kar doma!
 

Telovadba doma za zaposlene ženske in mame

Ko ženska postane mama, veliko aktivnosti in konjičkov postavi na drugo mesto, saj skrb za otroka vzame veliko časa in energije. Kljub materinstvu in naporni službi pa je treba poskrbeti za zdravo življenje in za ohranjanje fit telesa, zato je telovadba doma izvrstna alternativa za vse mame in prezaposlene ženske, ki si trenutno ne morejo privoščiti obiskovanja fitnes centra ali vpisa v športni program.

Pripravili smo vam nekaj izvrstnih idej za domačo rekreacijo, za katero potrebujete le elastike za vadbo, set uteži za roke in malo časa. Kljub temu pa vam zagotavljamo, da boste z rednimi treningi hitro opazile izjemne rezultate! 
 

Pomembno je, da ostanete aktivni

Poleg očitnih razlogov, zakaj ohraniti zdravo telo, redna telesna aktivnost izboljša kakovost življenja in osrečuje vaš um, kar se bo poznalo tudi pri vedenju vašega dojenčka. Pomembno je, da si ustvarite zdrave navade, ki se skladajo z vašim tempom življenja. Ne mislimo na nore vadbene rutine ali na sledenje zahtevni dieti, temveč le na vključitev majhnih in enostavnih sprememb v vaš vsakdanjik. 
 

Ustvarite si učinkovit urnik domače vadbe

Da bo lažje, priporočamo da si izoblikujete vadbeni prostor in opredelite časovni okvir dnevne vadbe. Najbolje, da telovadite takrat, ko otroci spijo, ali pa zjutraj, preden se odpravite v službo. Četudi na določen dan trening opravite zunaj svojega časovnega okvirja, nič hudega, saj je urnik namenjen predvsem ohranjanju doslednosti. 
 

Učinkovita vadba


image
Vadba v dvoje je vedno prijetnejša, zato nanjo povabite svojo najboljšo prijateljico! FOTO: Hervis

 

HIIT ali tabata

Tabata je vadbena rutina, ki jo lahko izvajate vsak dan in traja približno dvajset minut, odvisno od načrta. Načeloma je sestavljena iz štiriminutnega ogrevanja, desetminutne eksplozivne serije vaj in štiriminutnih vaj za moč. Med vsakim delom vadbe imate na voljo minuto za počitek. Gre za kratko, a nadvse učinkovito vadbo, ki bo spodbudila vaš metabolizem, obenem pa boste v tem kratkem času porabili približno toliko kalorij kot na enournem džogingu. Priporočamo, da si omislite uteži za roke in kettlebell za toniranje mišic. Super spletni program, ki omogoča preoblikovanje telesa v 12 tednih s pomočjo vadbe HIIT, je sestavila Avstralka Kayla Itsines.
 
Vadba v dvoje je vedno prijetnejša, zato nanjo povabite svojo najboljšo prijateljico!
 

Joga

Joga je prvovrstna vadba, s katero boste okrepili tako telo kot um. Lahko jo izvajate samostojno, v kombinaciji z bolj dinamičnimi aktivnostmi pa je izvrsten način regeneracije mišic. Na spletu lahko najdete veliko enostavnih vadb, ki poudarjajo krepitev telesa po porodu, ali pa meditativnih vaj, ki vas bodo pomirile po napornem delovniku. Ne pozabite na udobno podlogo za jogo, ki bo vašemu telesu dala izvrstno podporo.
 
image
Pri jogi se vam lahko pridruži tudi vaš malček. FOTO: Hervis

 

Pilates

Tudi pilates je vrhunska vadba za toniranje mišic, sploh po porodu. Pri izvedbi zahtevnejših vaj si lahko pomagate z elastiko za vadbo, s katero lahko izvajate raznovrstne vaje za okrepitev nog in trebušnih mišic. V položaju deske boste zaposlili mišice celotnega telesa, za napredno vadbo pa si lahko omislite celo žogo za vadbo.
  
image
Položaj deske FOTO: Hervis

 

Domači fitnes

Če želite pridobiti mišično maso, vam priporočamo, da si priskrbite nekaj osnovnih telovadnih pripomočkov in svojo dnevno sobo ali vrt spremenite v mini fitnes postajo. Steper je odlična naprava za okrepitev nog, za zgornji del telesa pa si priskrbite uteži za roke ali kettlebell. Obiščite najbližje Hervisovo prodajno mesto in si priskrbite fitnes opremo po izjemno ugodnih cenah ali pa si pripomočke naročite kar iz spletne trgovine!
 
image
Domači fitnes na vrtu FOTO: Hervis

 

Kakovost pred količino!

Izberete lahko katero koli predlagano aktivnost, najbolje kar kombinacijo vseh, da resnično okrepite celotno telo in z jogo poskrbite za regeneracijo. Vseeno pa ne pozabite na pravilno izvedbo, saj doma žal ne boste imeli osebnega trenerja, ki bi vas opozoril na morebitno napačno izvajanje vaj. Kakovost naj ima vedno prednost pred količino, saj se boste s hitenjem prej poškodovali, kot pa dosegli rezultate.