Zabavni vzpon s ponyji na Vršič

Zmagovalcu nekoliko nekonvencionalnega tekmovanja je uspelo vršiško strmino premagati v rekordnih 44 minutah in pol.

Objavljeno
03. junij 2017 19.47
Pony na Vršič
Blaž Račič
Blaž Račič

Kranjska Gora - Na naš najvišje ležeči cestni prelaz, 1611 metrov visoki Vršič, se je danes s kolesi pony podalo 922 kolesarjev, s čimer so v Kranjski Gori krepko presegli lansko rekordno udeležbo. Bolj kot najhitrejši čas vožnje je kolesarje v Kranjsko Goro in na vzpon na Vršič pritegnila dobra družba, pester program in prijetno vzdušje, ki je zaznamovalo celoten vzpon kolesarske karavane na Vršič.

Kot je poudaril Blaž Veber, direktor Turizma Kranjska Gora, je vzpon s ponyji na Vršič Red Bull Goni Pony ena od kolesarskih prireditev v pomladnem času, s katerimi želijo podaljšati turistično sezono. Hkrati je zadovoljen zaradi odziva in velikega števila prijavljenih ter medijske odmevnosti dogodka. Dodal je, da ob prvem vzponu pred dvema letoma niti pomisliti niso upali, da se bo prireditev tako dobro prijela.

Andrej Videmšek iz Domžal se je tretjič povzpel na Vršič in bil pri tem zelo zadovoljen, čeprav je imel nekaj težav s ponyjem. Povedal je, da je težave rešil tako kot so se tovrstne težave reševale nekoč - z brco. Dodal je, da je zadoščala, tako da se je pozneje lahko veselil še skupinskega spusta v dolino, ki je, kot je dejal, najzabavnejši del prireditve.

Najhitrejši čas 13,5-kilometrskega vzpona na Vršič s kolesom pony je letos z rekordnimi 44 minutami in 30 sekundami postavil gorski kolesar Primož Jurak, med ženskami je bila najhitrejša nekdanja profesionalna kolesarka Laura Šimenc s časom 52 minut in 10 sekund.

***

Daljšo reportažo z dogodka preberite v ponedeljkovi številki Dela.