Opazili smo: Kulturno ministrstvo Franu zavrnilo podporo, minister čestita

Na ZRC SAZU so v petek prejeli dopis o zavrnitvi podpore jezikovnemu portalu, njegov idejni oče dr. Kozma Ahačič pa je včeraj prejel poklon ministra Peršaka.

Objavljeno
17. januar 2018 10.15
Posodobljeno
17. januar 2018 13.00
V. U.
V. U.

Priljubljeni jezikovni portal Fran je ostal brez podpore ministrstva za kulturo. Na ZRC SAZU so v petek prejeli bridek dopis ministrstva s sporočilom, da projekt promocije Frana ni bil uspešen na javnem razpisu za (so)financiranje projektov, namenjenih promociji in uveljavljanju slovenskega jezika na področju jezikovnih virov, tehnologij in digitalizacije v letih 2018 in 2019.

Plodovito naprej!

A je nekaj dni zatem Franov idejni oče dr. Kozma Ahačič, Delova osebnost leta 2017, od kulturnega ministra kljub temu prejel čestitke. Včeraj zjutraj, kar na svoj profil na facebooku. Na ZRC SAZU so čestitko danes še tvitnili, minister Tone Peršak pa se v njej ob čestitki, ker je dr. Ahačič postal Delova osebnost leta, veseli »nadaljnjega plodovitega in ustvarjalnega sodelovanja«.

Bi priljubljeni jezikovni portal, na katerem so do danes zabeležili dobrih 28 milijonov poizvedovanj, dnevno pa okoli 40.000, ali pa, denimo, Ahačičeve slovnice Peršaku nemara lahko koristili? V čestitki mu postavljanje vejic ni šlo najbolje od rok, Delova lektorica pa bi popravila še marsikaj.

**

Stališča, zapisana v rubriki Opazili smo, ki ima plemenit namen širiti satirične vesti, nujno ne odražajo stališča uredništva. Oziroma ga, ko gre za občutljive (teme), skoraj nikoli ne. Namenjena je zgolj bralcem z usnjenim želodcem, vsem drugim pa priporočamo, da jo konzumirajo z izdatno mero previdnosti in skepse. Najbolj občutljivim bralcem se za morebitne neželene stranske učinke, kakršni so stres, povišan krvni tlak, zariplost in znojenje, iskreno opravičujemo.