Opazili smo: SDS gre na lokalne volitve

Kako je SDS postavila mrežo lokalnih spletni strani.

Objavljeno
11. december 2017 11.49
Posodobljeno
12. december 2017 06.00
vidic računalniki
Delo.si
Delo.si

V naši deželi ima že skoraj vsak zaselek svojo spletno stran. Tudi tri. Čeprav na njih ponujajo skoraj na las podobne informacije. Razlog? Vsak bi si želel pobrati drobtinice iz oglaševalskega kolača, ki je na voljo.

Stranka SDS se je odločila, da bo v predvolilnem času vzpostavila mrežo lokalnih spletnih strani, ki jih bo izkoristila za svojo promocijo. Uporaben prijem spominja na čas, ko so v naše nabiralnike pred volitvami leteli brezplačniki. Marsikaterega bralca je bržkone toplo pogrelo pri srcu, ko je spoznal, da nanje še kdo misli. Še posebej zdaj, ko ni nič zastonj.

Kdor pa je šel raziskovati ozadje brezplačnikov, ni prišel daleč, saj se do informacij o ustanoviteljih ni dalo kar tako dokopati, prav tako pa ni bilo razvidno, od kod priteka denar zanje. Zdaj se promocijska vsebina širi na lokalne spletne strani: avtorji prispevkov so podpisani z inicialkami, z imenom in priimkom pa so predstavljeni uredniki portalov oziroma ustanovitelji, a še to ne vsi.

Spletne strani so postavljene na wordpress platformi in temi »newspaper«. Med seboj se ločijo po barvah in logotipu, sicer pa je postavitev spletnega mesta povsod enaka. Predvidevamo, da se bodo kmalu še razmnožile in zajele še večji del populacije oziroma volivcev, ki bodo potrebovali relevantne in preverjene informacije. Jih bodo tudi dobili, ali bodo lahko sledili le promociji?

Do sedaj so v polnem zagonu:

• nase-zasavje.si
• utrip-ljubljane.si
• gorenjski-utrip.si
• spodnjepodravje.si
• e-koroska.si
• e-maribor.si
• sasa-novice.si

Seznam pa se še dopolnjuje.

Očitno imajo z lokalnimi novicami na spletnih straneh manj stroškov, kot bi jih imeli z izdajo brezplačnikov. Bo pa zanimivo spremljati, koliko jih bo delovalo par mesecev po volitvah. Bodo bogatili naš medijski prostora, ali bodo odšli po poteh brezplačnikov in kmalu izpuhteli v planjave prostranega spleta?