Svet so ljudje: David Beckham najbolj privlačen moški

Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance je naziv v šali označil za najboljši trenutek v svoji karieri.

Objavljeno
20. november 2015 09.24
Posodobljeno
20. november 2015 17.00
S.Š.
S.Š.
Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance David Beckham, marketinška in trendov­ska ikona ter soprog ene izmed članic nekdanje najstniške ženske pop skupine Spice Girls, je »najbolj privlačen in seksi moški na svetu« leta 2015 po izboru ameriške revije People. Beckham je naziv v šali označil za »najboljši trenutek v karieri« ter povedal: »Ob tem bi se seveda rad zahvalil staršem, ki so me naredili. Rad bi se zahvalil tudi frizerju, stilistu in photoshopu,« se je pošalil ter nadaljeval: »Nikoli se nisem imel za privlačno,­ seksi osebo. Se pa rad lepo oblečem in nosim lepe obleke ter se dobro počutim.«

Ambasador Unicefa Beckham je z Manchester Unitedom osvojil šest naslovov državnega prvaka, dvakrat pokal FA, leta 1999 pa je z njim postal tudi evropski prvak. Leta 2003 je odšel v Real, kjer je štiri leta pozneje postal državni prvak. Nato je dvakrat postal državni prvak tudi z Los Angeles Galaxyjem, med bivanjem v ZDA pa se je dvakrat vrnil tudi v Evropo, in sicer k Milanu. Postal je tudi prvi Anglež, ki se je veselil naslova državnih prvakov v štirih državah. Za angleško reprezentanco je odigral 117 tekem, v katerih je dosegel 17 golov. Z njo je trikrat nastopil tudi na svetovnem prvenstvu.

Eden najbolj priljubljenih nogometašev je v tem času postal tudi modna ikona in po letu 1999 obraz rumenih medijev ter družabnih kronik kot mož nekdanje pop pevke, manekenke in modne oblikovalke Victorie Beckham (prej Adams), s katero ima štiri otroke, Brooklyna, Romea, Cruz in Harper. Revija People je 40-letnega Beckhama, ki je po koncu nogometne kariere, končal jo je leta 2013 v dresu francoskega PSG, zajadral v poslovne vode, postavila na naslovnico in mu podelila laskav naslov najbolj (ženskega) poželenja vrednega moškega letošnjega leta. Beckham je tako pri ženskah nasledil holivudskega zvezdnika Chrisa Hemswortha, ki je zaslovel v vlogi (stripovskega) superjunaka Thora. Izbor najbolj seksi moškega »Sexiest Man Alive« letos praznuje 30. jubilej. Prvi naziv je leta 1985 pripadel avstralskemu igralcu Melu ­Gibsonu.