Alopecija - moja neizbrana sopotnica

Predstavljajte si, da se nekega jutra zbudite, se opotečete do kopalnice in v ogledalu vidite, da nimate niti enega lasu in nobene dlake več.

Objavljeno
04. september 2014 11.55
Luka Štucin
Luka Štucin
Tudi to lahko prinese in odnese najhujša oblika avtoimunske bolezni alopecija. »Po nekaj letih hude oblike te bolezni sem povsem po naključju našla rešitev, ki pa terja veliko discipline in samokontrole.«

Alopecija je avtoimunska bolezen, ki jo delimo na tri dele: prva in najbolj mila oblika je alopecija areata, pri kateri nam lasje izpadajo krožno, torej le na nekaterih delih glave, in gre za nas laike za alergijo na lastne lase. Druga je alopecija totalis, ki povzroča izgubo vseh las, zadnja pa je alopecija univerzalis, ki je najhujša oblika bolezni in povzroči izgubo vseh las in dlak na telesu. Prav s to različico bolezni se je spopadla in ji na koncu prisolila zaušnico moja sogovornica, tokrat je ne bomo poimenovali, saj pravzaprav ni potrebno.

Zgodbo o naši sogovornici, ki je premagala alopecijo, si v celoti preberite na tej povezavi spletne strani www.polet.si!