Zaradi nove gripe na Hrvaškem umrla triletna deklica

V Splitu je umrla triletna deklica, ki je bolehala za levkemijo, ker pa je bila okužena z virusom nove gripe, se jo obravnava kot žrtev te bolezni. To je druga potrjena žrtev nove gripe na Hrvaškem.

Objavljeno
10. november 2009 09.32
Ma. J.
Ma. J.
Zagerb - Hrvaški minister za zdravje in socialne zadeve Darko Milinović je med obiskom klinike za infekcijske bolezni v Zagrebu potrdil, da je v Splitu umrla triletna deklica, ki je bolehala za levkemijo, ker pa je bila okužena z virusom nove gripe, se jo obravnava kot žrtev te bolezni. To je druga potrjena žrtev nove gripe na Hrvaškem, potem ko je prejšnjo soboto umrl 61-letni moški. Pred tem so hrvaški mediji poročali o še enem moškem, je v zagrebški bolnišnici umrla zaradi infarkta, pri katerem okužba z virusom A H1N1 še ni bila potrjena.

Sicer pa se zaradi nove gripe v zagrebški bolnišnici zdravi 30 bolnikov, od tega za težjo obliko bolezni šest. Kljub temu, da življenje nobenega izmed njih ni ogroženo, so štirje pacienti zaradi težav z dihanjem še vedno priključeni na respirator. Na kliniki sicer vsak dan pregledajo približno 250 ljudi, od katerih jih je z virusom nove gripe okuženih 90 odstotkov. Do sedaj so na Hrvaškem zabeležili skupno 1509 primerov nove gripe, ki je sicer najbolj razširjena v starostni skupini od 15 do 50 let.