Revoltirana anketa: Proti kandidaturi Bratuškove za komisarko

Večina meni, da bi morala vlada preprečiti njeno imenovanja na položaj podpredsednice evropske komisije.

Objavljeno
25. september 2014 12.47
Alenka Bratušek 26.oktobra 2013
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Tema tokratne Revoltirane ankete o kandidaturi Alenke Bratušek za položaj podpredsednice evropske komisije, pristojne za energetsko unijo, je pritegnila kar nekaj pozornosti bralcev. Večina sodelujočih − nekaj več kot 42 odstotkov − meni, da bi morala vlada uporabiti vse vzvode za preprečitev njenega imenovanja na položaj.

Franc Prešeren je prepričan, da bi moral biti postopek izbire komisarja natančneje določen: »Ne bi se dogajala takšna kruhoborska presenečenja. Vsekakor ni primerno, da sedanja vlada ni imenovala komisarja. Odhajajoča je lahko opravljala le tekoče posle, imenovanje komisarja verjetno ne spada med tekoče posle.«

Na drugo stran pa se je postavilo nekaj manj kot 39 odstotkov bralcev, ki bi bili ponosni, če bi imeli komisarko na tako pomembnem položaju.

V novi revolitrani anketi, ki bo na našli spletni strani objavljena vse do četrtka, pa se bomo posvetili mednarodni temi − boju proti sunitskim skrajnežem. Zanima nas, kako bi se morala Slovenija spoprijeti z grožnjo, ki jo predstavljajo pripadniki Islamske države. Vabljeni k sodelovanju v anketi, v kateri lahko svoj glas tudi utemeljite.