Revoltirana anketa: Slovenija naj ne pošilja vojakov na mejo z Rusijo

Velika večina sodelujočih je prepričana, da gre za nepotrebno in nesmiselno provociranje.

Objavljeno
02. februar 2017 15.11
*jer* Slovenska vojska pred odhodom v Afganistan
Mo. B.
Mo. B.

V tokratni Revoltirani anketi smo vas spraševali, ali se strinjate z odločitvijo slovenske vlade, da na mejo z Rusijo pošlje 50 vojakov. Velika večina sodelujočih (skoraj 63 odstotkov) pravi NE, saj da gre za nepotrebno provociranje. K njim lahko prištejemo še okoli 15 odstotkov tistih sodelujočih, ki ne bi pošiljali vojakov preprosto zato, ker Slovenija nima denarja za tovrstne tvegane vojaške avanture.

Na drugi strani okoli 13 odstotkov sodelujočih meni, da smo dolžni izpolniti svoje obveznosti do zveze Nato, še okoli osem odstotkov pa bi vojake na mejo poslala zato, ker je ruska vojaška grožnja realna in zahteva skupni odgovor.

Med tistimi, ki menijo, da je Slovenija dolžna izpolniti svoje obveznosti do Nata, je tudi Aleksander Koren, ki je svoj glas tudi utemeljil. »V zadnjih letih pozabljamo, da z vsemi unijami, zavezništvi pridejo tudi obveznosti in biti moramo zanesljiv partner. Žal moramo 'požreti' to odgovornost in prav je, da jo.«

Pred dobrimi desetimi leti se je Slovenija poslovila od tolarja. V novi Revoltirani anketi vas zato sprašujemo, ali smo ravnali prav, ko smo pred desetletjem prevzeli evro. Smo z njim pridobili ali izgubili? Vabljeni k sodelovanju. Svoj glas lahko tudi utemeljite.