Revoltirana anketa: Trump je zamočil z umikom od boja proti podnebnim spremembam

V tokratni anketi smo vas spraševali, kaj je najslabša stvar, ki je zaznamovala Trumpovih prvih 100 dni na oblasti.

Objavljeno
12. maj 2017 12.42
Palestinians-Israel-US
Mo. B.
Mo. B.

Potem ko smo vas spraševali, kaj je tisto, za kar gre čestitati ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu po prvih stotih dneh v Beli hiši, smo vam postavili vprašanje, kaj pa je najslabše, kar je naredil doslej. Med šestimi ponujenimi odgovori je večina (skoraj 29 odstotkov) sodelujočih izbrala politiko ameriškega umikanja iz globalnega boja proti podnebnim spremembam.

Za okoli 25 odstotkov sodelujočih je najhuje to, da je Vzhodno Azijo potisnil na rob vojne. Sledijo tisti (skoraj 17 odstotkov), ki mu očitajo predvsem vlogo pri soustvarjanju revolucije lažnih novic. Približno 14 odstotkov mu očita spodbujanje nacionalizma in protekcionizma. Za nekaj manj kot 12 odstotkov je najslabša stvar to, da mu je uspelo v stotih dneh okrepiti avtoritarne režime po svetu. Od tri do štiri odstotke sodelujočih pa je mnenja, da mu gre očitati predvsem načenjanje temeljev čezatlantskega zavezništva.

V novi Revoltirani anketi se vračamo v Slovenijo − zanima nas, ali se strinjate, da bi morali za ostarele starše najprej poskrbeti gmotno preskrbljeni otroci, šele nato država. Sodelujte v anketi, vabimo vas, da svoj glas tudi utemeljite.