Revoltirana anketa: Večina naklonjena ukrepanju proti IS

Večina meni, da bi morali z aktivnejšo politiko preprečevati financiranja terorizma in ustaviti rekrutiranje teroristov.

Objavljeno
02. oktober 2014 15.35
IRAQ-SECURITY/
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Ljubljana − Slovenija bi se morala na tak ali drugačen način spopasti z grožnjo, ki jo predstavljajo skrajneži Islamske države, meni kar štiri petine sodelujočih v tokratni revoltiani anketi. Preostalih 20 odstotkov je prepričanih, da nas Islamska država neposredno ne ogroža, zato ukrepanje ni potrebno.

Med tistimi, ki so naklonjeni posredovanju proti skrajnežem IS, jih največ, kar 43 odstotkov, meni, da bi morali to storiti z aktivnejšo politiko preprečevanja financiranja terorizma in zaustavljanja rekrutiranja in dotoka teroristov. Precej manj, in sicer 20 odstotkov, jih meni, da bi morali ukrepati s humanitarno pomočjo beguncem in notranje razseljenim; najmanj, 17 odstotkov, pa da bi se morali odzvati z vojaško podporo »koaliciji voljnih«.

V novi revoltirani anketi, ki bo na naši spletni strani objavljena do vključno prihodnjega četrtka, vas sprašujemo, kako pomembne se vam zdijo lokalne volitve. Mar menite, da zelo, saj vas upravljanje lokalnega okolja najbolj neposredno zadeva? Ste morda prepričani, da dokaj, saj na vaše življenje bolj vpliva državna oblast? Ali pa menite, da so lokalne volitve manj pomembne, saj lokalni oblastniki sledijo predvsem svojim, ne skupnim interesom. Sodelujte v anketi in svoj odgovor utemeljite.