Revoltirana anketa: Vlada naj še naprej vodi državo

Večina sodelujočih v anketi je prepričana, da je vlada še sposobna voditi državo.

Objavljeno
08. december 2016 14.31
Vlada
Mo. B.
Mo. B.

V tokratni Revoltirani anketi smo vas spraševali, ali je vlada po zapletih zaradi sporazuma z zdravniškim sindikatom Fides sploh še sposobna voditi državo. Ponudili smo tri odgovore.

Večina sodelujočih, skupaj več kot 56 odstotkov, meni, da bi morala vlada ostati. Njihovi glasovi so se razdelili na tiste, ki so prepričani, da je ob takšnih koalicijskih partnerjih treba pač pričakovati zaplete (takih je skoraj 38 odstotkov), in tiste, ki menijo, da bi bilo treba prevetriti ministrski zbor.

Med zadnjimi je tudi Franc Prešeren, ki je svoj glas tudi utemeljil:  »Ta vlada ima to smolo, da je državo prevzela, ko je bila na dnu kot Titanik. Politiki, ki so prej zafurali državo, jo zapufali in delovali le v svojem interesu, jo zdaj kritizirajo in brusijo nože ob upanju na predčasne volitve. To ni hvala tej vladi, le prikaz stanja. Vsekakor ima nekaj nesposobnih ministrov v svoji sestavi. Napravila je tudi nekaj napak, za katere, upam, da se jih zaveda. Vsekakor je boljša ta vlada kot marsikatera v preteklosti.«

Bolj oster je Vili Premzl, ki je dejal, da vlada v dveh letih ni sprejela niti ene strukture reforme in da jo vodi javni sektor.

Da mora vlada odstopiti, saj da je postala neučinkovita, je prepričanih skoraj 45 odstotkov sodelujočih.

V novi Revoltirani anketi pa vas sprašujemo, ali bi morala Slovenija širše odpreti vrata tujim investicijam. Poleg ponujenih odgovorov nam lahko posredujete svoje ali pa svoj glas dodatno utemeljitev. Vabljeni k sodelovanju.