Revoltirana anketa: Za legalizacijo konoplje

Legalizacijo konoplje podpira dobre tri četrtine vseh, ki so oddali svoj glas, večina zgolj za zdravstvene namene.

Objavljeno
19. november 2015 17.31
reu-MARIJUANA
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Sodelujoči v tokratni Revoltirani anketi, v kateri smo vas spraševali, kaj menite o predlogu stranke SD o legalizaciji konoplje v medicinske namene, so se odločno izrekli za legalizacijo − podprle so jo kar dobre tri četrtine (79 odstotkov) vseh, ki so oddali svoj glas.

Največ sodelujočih v tokratni anketi − 46 odstotkov − legalizacijo konoplje v medicinske namene podpira, saj meni, da konopljo je potrebno regulirati, ne kriminalizirati. Triintrideset odstotkov sodelujočih bi šlo še dlje − ne le, da podpirajo legalizacijo konoplje za medicinske namene, zavzeli so se tudi za legalizacijo konoplje za rekreativne namene.

Zagovornik te poteze je med drugim tudi Aleksander Koren. »Če se konoplja ne legalizira tudi za rekreativno rabo, pa naj bo to prodaja v lekarnah ali posebnih trgovinah oziroma se celo omogoči omejenemu številu oseb pridelava doma, potem nismo naredili nič, razen omogočili novega zaslužka za farmacijo. Črni, neobdavčen in ne reguliran trg bo ostal,« meni.

Najmanj, le 21 odstotkov sodelujočih v tokratni anketi, meni, da bi morala ostati konoplja prepovedana.

V novem Revoltiranem vprašanju, ki bo na naši spletni strani objavljeno do vključno prihodnjega četrtka, vas sprašujemo, katere morebitne posledice pariškega napada se najbolj bojite? Je to dokončen propad schengenskega območja? Morda krepitve vojaškega posredovanja proti IS in s tem novih napadov po Evropi? Dodatnega omejevanje človekovih pravic in svoboščin? Je to vzpon radikalne desnice? Ali morda menite, da pariški napad večjih posledic ne bo prinesel, ampak se bo življenje počasi vrnilo v stare tirnice? Sodelujte v anketi in odgovor utemeljite.