100 milijonov evrov za staro slavo

Po poročanju španskih medijev je španski nogometni prvoligaš Real Madrid prihodnje leto za povrnitev stare slave pripravljen porabiti sto milijonov evrov. V vrstah nekdanjih galaktikov si vodstvo kluba najbolj želi videti Cristiana Ronalda.

Objavljeno
29. marec 2007 19.50
Cristiano Ronaldo
Madrid – Po poročanju španskih medijev je španski nogometni prvoligaš Real Madrid prihodnje leto za povrnitev stare slave pripravljen porabiti sto milijonov evrov. V vrstah nekdanjih galaktikov si vodstvo kluba najbolj želi videti Cristiana Ronalda, vendar pa zanj ne bi odšteli 80 milijonov evrov, kolikor naj bi znašala portugalčeva odškodnina.

Predsednik Reala Ramon Calderon je na mizo že položil omenjenih 100 milijonov evrov in to še pred dejansko vidnim učinkom, ki naj bi ga bili prinesli 106 milijon evrov vredni nakupi Ruuda van Nistelrooyja, Fabia Cannavara, Mahmadoua Diarraja, Emersona in drugih zvezdnikov. Calderon je ob tem še poudaril, da ne želi za posameznega nogometaša ponuditi višjega zneska od doslej rekordnih 75 milijonov evrov, kolikor jih je Juventus leta 2001 odštel za Zinedina Zidana.

Ob morebitni pridaji Ronaldo bodo prvi v vrsti


"Cristiano nam je všeč, vendar pa je trenutno še član Manchester Uniteda. V primeru, da bi ga angleško moštvo želelo prodati, bi bili zanj prvi v vrsti. Vendar pa ne bomo plačevali astronomskih odškodnin. Nogometaš ni vreden 80 milijonov evrov," je za televizijo Atena 3 povedal Calderon.

Na seznamu želja tudi Kaka

Real Madrid je na spisek želja uvrstil še Kakaja (AC Milan), Christopha Metzelderja (Borussia Dortmund), Pepeja (Porto) in Cristiana Chivuja (AS Roma). Tudi Franck Ribery (Marseille) bi se lahko znašel med željami madridskega velikana. Kot so še poročali španski mediji, naj bi bil Real na dobri poti, da za nakupe porabi več kot 122 milijonov evrov, kolikor jih je za igralce v sezoni 2000/01 namenil nekdanji predsednik kluba Florentino Perez.