25.000 dolarjev kazni zaradi zavračanja intervjujev

Košarkar Gilbert Arenas bo moral zaradi zavračanja intervjujev plačati 25.000 dolarjev kazni. Enak znesek bo moralo zaradi medijskega molka odšteti tudi njegovo moštvo Washington Wizards.

Objavljeno
14. oktober 2009 13.54
Gilbert Arenas
Ka. Ž. /STA
Ka. Ž. /STA
Washington - Mediji in novinarji imajo onstran Atlantika veliko veljavo. Sodeč po zadnji novici, da bo moral košarkar v ligi NBA Gilbert Arenas plačati 25.000 dolarjev kazni zaradi zavračanja intervjujev, v bistvu precejšnjo. Enak znesek bo zaradi medijskega molka moralo odšteti njegovo moštvo Washington Wizards.

 

Izvrstni krilni igralec Arenas se je odločil, da z mediji v pripravljalnem obdobju ne bo komuniciral. Priljubljeni košarkar, ki je bil trikrat član moštva zvezd NBA all-star, ni bil znan po takšni molčečnosti, pravzaprav si je veliko priljubljenost zabavljača zgradil prav s svojo odprtostjo do medijev, ko se ni branil spregovoriti o različnih temah, svoja razmišljanja pa je javno razkrival tudi na blogu. Nenadoma je njegov blog ugasnil, hkrati pa je zavračal vsa povabila za intervjuje, ko so ga povprašali, kdaj bo znova spregovoril, pa je odgovoril, da "takrat, ko mu bo NBA rekla, da mora spregovoriti".

 

Globa ne bo predstavljala težav. Arenas je s Čarovniki namreč pred začetkom minule sezone podpisal šestletno pogodbo v skupni vrednosti 111 milijonov dolarjev.